sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

skrito-v-raju Njena.si

Markov oče skupaj z gledalci izvedel skrivnost ...

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Zabavno Los Angeles

Scarlett Johansson bo upodobila Zeldo Fitzgerald

Piše: Radio Krka/Sta

Čas objave:
24.04.2016 13:01

Ameriška igralka Scarlett Johansson bo v filmu upodobila književnico in soprogo F. Scotta Fitzgeralda Zeldo. V romantični drami The Beautiful and the Damned bo pobližje predstavljen njun razvpit in viharen zakon. Medtem ko naj bi ta Fitzgeralda navdihoval, so Zeldi diagnosticirali shizofrenijo in jo sprejeli v sanatorij za duševne bolezni.

Zelda Fitzgerald, rojena Sayre, je avtorja slovitega dela Veliki Gatsby spoznala leta 1918. Poročila sta se dve leti pozneje. Njen nekonvencionalni način življenja je bil med drugim tudi navdih za lik Nicole Diver v Fitzgeraldovem romanu Nežna je noč, predvsem pa za drugi roman Beautiful and the Damned, po katerem bo po scenariju Hanne Weg posnet tudi pričujoči film.

Tudi Zelda je spisala roman z avtobiografskimi prvinami Save Me the Waltz, v katerem je med drugim pisala o njunem zakonu, prav tako je precej o njem mogoče izvedeti v literarizirani biografiji o Zeldi, ki jo je spisal francoski pisatelj Gilles Leroy in je v prevodu Nadje Dobnik na voljo tudi slovenskim bralcem.

Johanssonova, ki se je lani po podatkih revije Forbes uvrstila med prvih pet najbolje plačanih igralcev, trenutno posoja glas za Disneyjevo priredbo filma Knjiga o džungli.