sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Zabavno Novo mesto

PRVOAPRILSKA: TPV Prikolice - podpis pogodbe s Ferrarijem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.04.2016 09:51

Včeraj – na prvi april – smo se malo poigrali tudi z vami, dragi poslušalci in poslušalke. Za nos pa so nas potegnili tudi s Slovenske tiskovne agencije.

Med drugim smo v novici, objavljeni v programu in na naši spletni strani napisali, da je delegacija Skupine TPV podpisala pogodbo s slovitim Ferarijem, češ, da naj bi podjetje TPV Prikolice sodelovalo pri proizvodnji tovornih prikolic za prevoz Ferrarijevih vozil na dirkališča. To je bila, na žalost, le prvoaprilska potegavščina. A kdo ve, morda se pa nekoč res zgodi, da pride kakšna prestižna, po naročilu izdelana prikolica iz podjetja TPV Prikolice tudi k italijanskemu Ferariju. Posla bi se zagotovo vsak snovalec novosti še kako razveselil. Pa vendar - Skupina TPV sicer še ne sodeluje s Ferarijem, je pa zato uspešno sodelovanje pri razvoju proizvodov za premijske proizvajalce vozil kot so BMW, Daimler, Jaguar Landrover, Volvo, Renault in drugih.

Na dan lažnivcev smo objavili tudi, da se nam obeta dodaten dela prost dan, v Ljubljano pa naj bi prišla odlična britanska pevka Adele. Govorili smo tudi o začetku del tretje razvojne osi čez Gorjance. Čeprav bi si želeli, da bi to bilo res, na žalost temu ni tako, saj smo si vse sami izmislili. 

Črnomaljska županja sprejela pobudo civilne iniciative

Včeraj smo na Radiu Krka poroćali o spremembi parkirnega režima v črnomaljskem mestnem jedru. Kot nam je danes sporočil pobudnik civilne iniciative, Aleksander Riznič, je bila včerajšnja novica samo prvoaprilska šala.

Res pa je, da so na Občino Črnomelj vlogo za spremembo cenika vložili v zadnjem tednu pred volitvami za župana/županjo. Takrat jim je bilo tudi obljubljeno, da bo gradivo s podpisi, ki so ga posredovali na naslov Občina Črnomelj, obravnavano na eni prvih sej občinskega sveta. Od takrat je minilo leto in pol, civilna iniciativa pa ni dobila nikakršnega odgovora. Nič. Niti z besedo.


Kolikor vedo, svetniki tega gradiva niso ne videli, ne obravnavali. Vsaj v zapisnikih z občinskih sej tega podatka niso našli. Se pa je pred kratkim nekaj le spremenilo: iz brezplačnih 15 minut parkiranja je bil brezplačen čas podaljšan na 30 minut. Razlog za to najdete v zapisniku ene od občinskih sej.

Torej, včerajšnja "novica" je bila "prvoaprilski nateg", vendar bi bila, kot dodaja Riznič, lahko s čisto malo dobre volje tudi "prava" novica. Vsi podatki so bili resnični, tudi predlog cenika in cenik, ki so ga prenesli iz Pirana je "pravi" cenik.

Se tudi vam poraja vprašanje: "Ali je res tako težko prisluhniti občanom?"

Za nos so nas potegnili tudi s Slovenske tiskovne agencije

Tudi STA je medije obvestil, da sta bili včerajšnji novici z naslovoma 'Trump v primeru zmage Sloveniji obljubil letalonosilko' ter 'Furs v prvem krogu razdelil celoten sklad za nagradno igro' prvoaprilski šali.