podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Zabavno Oslo

Norveška premierka med sejo nad pokemone

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
05.10.2016 16:44

Norveška premierka Erna Solberg se je med sejo parlamenta odločila za igranje mobilne igre Pokemon Go. V javnost so namreč prišle fotografije, na katerih se med razpravo po govoru kralja Haralda V. o načrtih vlade za prihodnje leto skuša vpisati v svoj igralni uporabniški račun.

Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa je Solbergova mobilni telefon vzela v roke med govorom vodje Liberalne stranke Trine Skei Grande. Slednji priljubljena igra sicer ni nepoznana, saj je avgusta priznala, da jo je igrala med zaslišanjem pred parlamentarnim odborom za obrambo.

"Mislim, da bi bila Trine všeč misel, da sem odprla aplikacijo, medtem ko je govorila,"
je Solbergova v odzivu na fotografije sporočila časniku Klassekampen. "Tisti, ki kar koli vedo o Pokemonih, lahko vidijo, da v dvorani ni bilo signala GPS, zato ni bilo mogoče igrati," je dodala.

Grandejeva Solbergovi očitno res ni zamerila, saj je v odzivu prek Twitterja zapisala, da "je slišala, kaj sem rekla, saj lahko ženske počnemo dve stvari hkrati".

Solbergova je strast do lovljenja pokemonov pokazala že avgusta, ko si je med uradnim obiskom v Bratislavi vzela odmor med dvema sestankoma in v starem mestnem jedru slovaške prestolnice lovila te male digitalne pošasti. Solbergovo, ki tudi sicer velja za strastno ljubiteljico iger, so med igranjem spremljali telesni stražarji, nekateri funkcionarji in televizijska ekipa.

Mobilna aplikacija Pokemon Go je v trenutku postala izjemna uspešnica po vsem svetu. Takoj je pristala na vrhu lestvice brezplačnih aplikacij v Applovi spletni trgovini Itunes in pri tem prehitela uspešnice, kot sta Snapchat in Facebook.

Igra, ki združuje elemente dve desetletji stare franšize in nadgrajene resničnosti, igralcem omogoča, da s popotovanjem po resničnih lokacijah iščejo in lovijo digitalne like iz priljubljene serije.