oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Zabavno Ljubljana

Nocoj v Stožicah pričakujejo vsaj 8000 ljudi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.09.2015 05:23

Zbor, orkester in balet Rdeče armade bo nocoj pod vodstvom dirigenta Viktorja Eliseeva nastopil v Stožicah. Kot posebni gostje bodo oder zasedli Tržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič, Oto Pestner in Lado Leskovar. Organizatorji so sporočili, da na koncertu pričakujejo vsaj 8000 poslušalcev, zato opozarjajo na prilagojen prometni režim.

(Foto: facebook)

Več kot 150 nastopajočih bo nocoj v Stožicah poskrbelo za spektakel, zaznamovan z vojaško natančnostjo ter ruskim duhom in energijo. Zbor Rdeče armade repertoar črpa iz ruskih narodnih pesmi, ruskih domoljubnih pesmi in klasične glasbe skladateljev, kot so Bizet, Rossini, Verdi, Wagner in Mozart, pa tudi pop in rock uspešnic.

V minulih 30 letih je ansambel nastopil na več kot 7000 koncertih v 50 državah, pred več kot 20 milijoni gledalcev. Sodelovali so s številnimi svetovno priznanimi umetniki, kot so Celine Dion, Luciano Pavarotti in Mireille Mathieu. Med drugim je zbor Rdeče armade nastopil pred papežem Janezom Pavlom II v Rimu, na slovesnostih ob zaprisegi mnogih ruskih predsednikov ter na lanskih zimskih olimpijskih igrah v Sočiju.

Ruska zgodovina in zbor Rdeče armade sta med seboj neločljivo povezana. Moški pevski zbor so sestavljali vojaki, katerih naloga je bila dvigovati moralo izmučenih čet in slaviti duh revolucije, saj njihove pesmi budijo spomin tudi na oktobrsko revolucijo. Rdeče armade ni od leta 1946, a zbor je prenašal njihovo tradicijo v programu, ki ga je kasneje nadgradil.

Organizatorji na koncertu pričakujejo vsaj 8000 obiskovalcev in opozarjajo, da so na voljo le še vstopnice za rdeči ring. Zaradi množičnega obiska prireditve bo v smeri Stožic urejena posebna prometna ureditev. Obiskovalci Stožic bodo lahko ob predložitvi vstopnice za koncert brezplačno uporabljali mestne avtobuse tri ure pred začetkom prireditve in do tri ure po njenem zaključku.