oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Zabavno Novo mesto

HIT DNEVA: Matjaž Kumelj&Alenka Godec - Kako, zakaj

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.12.2016 07:36

Tokrat smo priča svežemu, super energičnemu duetu Alenke Godec in Matjaža Kumlja. Že nekaj časa ni bilo dueta v takšni povezavi, zato nova pesem z naslovom Kako, zakaj? Današnji hit dneva na Radiu Krka prinaša veliko svežino na glasbeno sceno.

Oba se poznata že dolgo, dobra prijatelja pa sta postala tekom skupnega sodelovanja v muzikalu Mamma mia, ki še vedno podira rekorde gledanosti pri nas.

Pesem Kako, zakaj? je izpod rok Matjaževe ekipe. Nermin Puškar je napisal odlično, moderno glasbo, Krešimir Tomec pa je, kot vedno do zdaj, presenetil z energičnim aranžmajem. Besedilo sta zaupala kar njuni kolegici Damjani Golavšek, h končni zgodbi pa je pripomogla tudi Špela Tomec.

Matjaža že zelo dobro poznamo z različnih odrov. Pevsko se je odlično izkazal v oddaji Znan obraz ima svoj glas, trenutno navdušuje v eni izmed glavnih vlog muzikala Mamma mia in uspešno niza svoje avtorske skladbe v svoji solo glasbeni karieri. Njegovo prejšnjo pesem Kemijo je začinila tudi Alenka Godec, ki je za pesem posnela odlične spremljevalne vokale. Alenka je po obeh uspešnih ploščah slovenskih priredb “So najlepše pesmi že napisane” pred dvemi leti izdala avtorsko ploščo “S kotički ust navzgor”. Duetov, v svoji sicer bogati zakladnici pesmi, nima veliko, čeprav je različnim glasbenim sodelovanjem zelo naklonjena. Še posebej, če se poklopi prav vse. Kot pri duetu z Matjažem.

Matjaž: “Ideja o duetu je bila že zelo zgodaj, čakala pa sva na pravo skladbo. Pesem sem brez vednosti avtorjev poslal Alenki, saj jo dovolj dobro poznam in sem bil prepričan, da ji bo ta stil všeč. Bila je navdušena in moja skrivna poteza poplačana!” 

Alenka: “ o mi je Matjaž predlagal duet, sem bila seveda za, saj sva se med prijateljevanjem v okviru muzikala Mamma mia! takoj ujela. Po glasbeni, kot tudi po človeški plati. A počakati je bilo treba na pravo pesem. In je prišla. Vesela sem, da sva združila moči.” 

Kako povezana je pozitivna energija med Alenko in Matjažem, se lahko prepričate sami!

Hit dneva "Kako, zakaj?"