benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Zabavno Novo mesto

HIT DNEVA: LEONART – Danes me ni

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.10.2016 07:26

V hitu dneva danes poslušamo skupino Leonart in njihov novi singl Danes me ni, ki bo izšel na njihovem prvencu Visoko v nebo.

Leonart so v tem času prejeli številne nazive obetavnih »newcomerjev«, njihovi singli pa so se dodobra prijeli radijskih frekvenc in src poslušalcev. Skupina se je izdaje albuma lotila nekoliko drugače. Več kot dve leti so kontinuirano snemali v studiu, vsakič pustili material za nekaj časa »odležati in zoreti v predalu«, veliko kreativno svobodo pa prepuščali producentu Martinu Bezjaku, ki je sodeloval pri projektih različnih izvajalcev kot so Happy Ol' McWeasel, Bilbi, Trash Candy idr.

Izdelek, pri katerem sta svojo umetniško žilico uporabila tudi fotograf Rok Tržan in oblikovalec Aleš Pogorevčnik, so poimenovali Visoko v nebo. Na album so uvrstili 10 pesmi, med njimi tudi odlično sprejete single Nora noč, Moje mesto, Podoknica, Nov dan idr., še vedno pa pustili dovolj materiala, da bo njihova plošča razburljiva tudi za tistega, ki spremlja skupino od njihovega začetka.


Naslov albuma je dal idejo tudi za premierno predstavitev albuma visoko nad štajersko prestolnico. V soboto, 8. oktobra, ob 19. uri se bodo Leonart povzpeli na hrib Piramida. Brezplačni koncert bodo tako v sodelovanju z zadrugo Vino Piramida Maribor odigrali s prekrasnim večernim pogledom na obdajajoče vinske trte in luči mesta. Obiskovalce bodo s posebnim presenečenjem pričakali že ob 18. uri pri paviljonu v mariborskem Mestnem parku. Pomislili so na možnost slabega vremena in kot rezervni termin napovedali 15. oktober. Album bodo v nadaljevanju predstavili še 19. oktobra ob 21. uri v ljubljanskem Orto baru.

Ob izdaji albuma Leonart predstavljajo tudi novi radijski singel z naslovom Danes me ni. Odločili so se predstaviti malce bolj trdo zveneč »komad«, svojo rockersko dušo in liriko, ki pritiče več kot dvoletnemu ustvarjanju albuma. »...življenje je več kot neumnosti, s katerimi vsak dan straši se ljudi, danes le zase si vzel bom čas, se zabaval in smejal na glas...« so zapisali v singlu Danes me ni.