Angela Merkel Svet24.si

Nemška »Mutti« naznanila, da bo postregla s ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Je Pečnik načrtno zapeljal ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Zabavno Novo mesto

HIT DNEVA: Frenk Nova ft. Klemen Bunderla - Sladko vino

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.09.2016 07:38

Sladko vino je skladba, ki jo je Frenk Nova posnel v sodelovanju s Klemnom Bunderlo. Naj bo današnje nadaljevanje dobre volje v trgatvi in želja za čim boljšo letino!

Frenk Nova in Klemen Bunderla sta za konec poletja pripravila prav posebno skladbo, ki je kar se tiče zvočne podobe nastala s Frenkovim potepanjem po Irski, kjer ga je v njihovi pop in folk glasbi navdušila kombinacije harmonike, violine, dobro (ene vrste bendža), mini irish kitare, irske lesene piščali, bodhran (goatskin drum-ene vrste kahun). Skratka tudi melodika irske glasbe je nekaj posebnega in vedno pozitivno nastrojena, malo pijanska in veseljaška, pa tudi čutna in globoka, predvsem vse pesmi izražajo pripadnost ženskam in svojemu narodu. V skladbi je kot ''štos'' vključen tudi vložek Zucchera, ki ga Frenk zelo dobro imitira, tokrat pa ga zapoje tako v slovenščini kot angleščini.

V Sloveniji so moški dueti bolj kot ne redkost, v tujini in tudi na Balkanu pa so to zanimive in zmagovalne formule. Nobenega od obeh pevcev ni treba prav posebej predstavljati, saj imata oba že kar nekaj kilometrina na vseh področjih kulturnega in glasbenega udejstvovanja.
Že od otroštva sta se oba udejstvovala v lokalnih gledaliških in glasbenih zasedbah, pa tudi pihalnih orkestrih ali godbah. Frenk prihaja iz globoke Notranjske, Klemen pa iz severne Gorenjske. Oba že dolgo vesta eden za drugega, s sodelovanjem v super popularni oddaji Znan obraz ima svoj glas pa sta postala dobra prijatelja in kolega.


Čeprav za skupna druženja ni prav veliko časa in so le redke priložnosti, sta združila prijetno s koristnim in skupaj naredila pevski duet. Imata kar nekaj skupnih stvari, kot so trdo delo, disciplina in zagnanost, fitness, ljubezen do glasbe in odra, pred kratkim pa sta spoznala, da sta bila oba zaljubljena v isto žensko.
Ko sta se pogovarjala o njej nista niti vedela, da se v bistvu pogovarjata o isti osebi !?
Recimo, da od tu naprej, ko se pojavi ta skrivnostna ženska gre v bistvu za zgodbo, ki se dogaja v pesmi. Gre za pogovor dveh moških, ki se tudi radi kdaj pogovarjajo o ženskah in svojih zvezah. Velikokrat ženske težko razumemo, enostavno že velikokrat rečeno gre za dejstvo, da je z ženskami križ, brez žensk pa tudi ne gre in zato je treba bit potrpežljiv, vztrajen, pa tudi vedno znova romantičen v besedah in dejanjih, pravi pisec besedila Frenk. Prej kot se sprijazniš lažje ti je. Ženske in vino so zmagovalna formula za oba spola, dlje kot traja veza bolj je dobra in sladka, kot staro vino.

Frenk Nova ft. Klemen Bunderla - Sladko vino