boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemska izključena iz finala Evrovizije 2024

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Zabavno Otočec

FOTO: Mepz Pomlad z Glasbami svetov na Gradu Otočec

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.06.2016 14:24

Mešani pevski zbor Pomlad iz Novega mesta je minuli petek, kot prvi zbor napolnil grajsko dvorišče čudovitega Gradu Otočec in ponovno pripravil glasbeno poslastico - glasbeno popotovanje, program, katerega pot je vodila na vse kontinente.

(Foto: Črt Jaklič)

Pevci so se spopadli z izzivom petja v njim povsem tujih jezikih kot so norveški, maorski, kitajski, neobičajnimi ritmi od španskega flamenka do ukrajinskih in irskih ritmov. Popotovanje so začeli na Norveškem in preko Irske odpotovali na Kitajsko, v Novo Zelandijo, Argentino, Združene države Amerike, se z Volare - eno najlepših popevk - ustavili v Italiji in se ob prihodu domov z valčkom in polko poklonili slovenski glasbi in Avseniku. Priredbe skladb so bila dela znanih komponistov iz omenjenih držav, pod nekaj priredb pa se je podpisala tudi zborovodkinja MePZ Pomlad Alenka Podpečan.


Kot je že navada, so Pomladniki k sodelovanju povabili številne gostujoče glasbenike. Pri izvedbi skladb so jim pomagali mladi tolkalisti Glasbene šole Marjana Kozine pod vodstvom Mira Tomšiča, pevke mladinskega pevskega zbora OŠ Bršljin, Primož Moškon - Vrač, Dušan Pavlenič in Roman Plut na kitarah, ter ansambla Dain in Suha Solza. "Koncert je bil čudovit zaključek poletnega dela, jesen pa Pomladnikom prinaša vstop v jubilejno, 25. leto ustvarjanja," so zapisali pomladniki.