podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Zabavno Novo mesto

FOTO: Mame podjetnice so si vzele dan zase

Piše: A.Z.

Čas objave:
04.12.2017 15:22

Mame podjetnice so na prvi pogled uspešne, strokovne, odločne in vsestranske. Za to plastjo pa se skriva še mnogo drugih stvari; izčrpanost, nenehno hitenje, slaba vest, skrb za družino, postavljanje jasnih prioritet in žal prevečkrat pomanjkanje skrbi zase.

Na Ajdinem dogodku, ki je potekal 2. decembra na Območni obrtno-podjetniški zbornici v Novem mestu, se je zbralo 31 uspešnih podjetnic in 10 njihovih otrok, ki so se odločile, da si namenijo dan zase, brez slabe vesti. Prišle ste iz Maribora, Celja, Krškega, Črnomlja, Metlike, Kočevja, Ribnice, Kranja, Ljubljane in od drugod. Za otroke je bilo organizirano varstvo, mame pa so v tem času poslušale predavanja, se mrežile in uživale dan s so-podjetnicami.

Predavale so Lenja Faraguna, Ana Vezovišek, Ana Barić in Maja Štefanec. Udeleženkam so vsaka iz svojega zornega kota in s svojim znanjem in izkušnjami pokazale nove poti, po katerih se lahko podajo na poti k še večji uspešnosti.

Po predavanjih je potekalo druženje na Tržnici idej, kjer so se mrežile, promovirale svoje izdelke in storitve, degustirale piva iz Pivovarne Vizir ter pojedle okusno kosilo, ki sta ga pripravila Damjan in Tanja Fink iz gostilne Na gradu.

Vsaka udeleženka je prejela vrečko presenečenj, sodelovala pa je tudi v nagradni igri. Darila in nagrade o prispevali Škatla presenečenja, Never2late4u, Roteja čara, Papirnica Lili, Založba LU, Unikatnica, Sportas, Copek, My Secret Garden, Vinarstvo Malnarič, 1000 besed (fotkam.si), LestetiComb.

Dogodek je organizirala Ajda Zorko iz podjetja 1000 besed. Za njen styling na dogodku so poskrbele Paprnica Lili, BlondBerry – modna spletna trgovina in Frizerstvo R.

To je bil prvi tovrstni dogodek v Sloveniji, ki je bil namenjen prav mamam podjetnicam ter jim ponudil varstvo tudi za otroke. Organizatorka Ajda Zorko zatrjuje, da to ni bil zadnji dogodek za mame podjetnice, saj ima še veliko idej, ki čakajo na realizacijo v prihodnosti.