komet, španija, ESA Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Zabavno Primostek

FOTO: 90 let Avguština Muca

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.09.2016 12:41

Avguštin Muc iz Primostka pri Metliki je danes dopolnil 90 let. Pravi, da je trdo delo, zmerna hrana in dosti gibanja predvsem pa podpora njegove žene recept za dosežena leta.

Kot so sporočili iz Območnega združenja Rdečega križa Metlika Avguštin pri svojih letih še vedno sam skrbi za sebe in se dnevno odpravi na enourni sprehod ob reki Kolpi, ki teče v bližini njegovega doma. Veliko bere in spremlja dnevne dogodke, zelo dobro pa se spominja svoje prehojene življenjske poti še posebej, ko je v vlogi komandirja delavne brigade v Mengšu sodeloval pri obnovi in izgradnji vodnih kanalov, kamor ga je poslalo podjetje Novoteks iz Metlike, ker je bil zaposlen.

Vedno je bil kot prostovoljec pripravljen pomagat ljudem za kar je prejel številna priznanja. Med njimi je veliko gasilskih, saj je bil 15 let poveljnik prostovoljnega gasilskega društva Primostek. Poleg njegovih otrok, vnukov, pravnukov, sorodnikov, sosedov in prijateljev so mu vse dobro zaželeli tudi predstavniki krajevne organizacije Rdečega križa Podzemelj, občinskega Rdečega križa Metlika in društvo upokojencev Gradac.