sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Jerneja in Marko, Poroka na prvi pogled Njena.si

Je strast med Markom in Jernejo ugasnila?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Zabavno Stockholm

Bradate moške zamenjali za islamske teroriste

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
14.10.2015 05:49

Člane kluba bradatih moških, ki so se fotografirali na švedskem podeželju, je nedavno presenetil obisk policije. Njihov shod je namreč mimoidoči zamenjal za shod skrajnežev Islamske države (IS) in o tem nemudoma obvestil policijo.

Izkazalo se je, da gre za člane kluba Bradati faloti, ki se ukvarja z dobrodelnostjo.

32-letni Andreas Fransson se je v družbi svojih bradatih prijateljev ustavil pri gradu Brahehus na jugu Švedske, kjer so se fotografirali skupaj s klubsko zastavo črne barve, ko sta se naenkrat prikazala policista.

"Povedala sta nam, da je nek motorist mislil, da se zbirajo pripadniki teroristov IS," je povedal Fransson, čigar organizacija Bradati faloti opravlja dobrodelno delo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Policista sta se zaradi situacije krepko nasmejala in se v patruljni avtomobil vrnila "z nasmeškom na obrazu", je povedal Fransson, ki sicer deluje v službi za stike z javnostjo.


Ugotovil pa je, da je mogoče zastavo organizacije - prekrižani sablji na črni podlagi - zlahka zamenjati za tisto, ki jo ima Islamska država.

"Spadamo v klub, ki je del združenja v ZDA, imenujemo se Bradati faloti in se borimo proti nepravičnosti, homofobiji, rasizmu in zatiranju," je pojasnil Fransson.

"Zastava po vsem svetu potuje od kluba do kluba, z njo se fotografiramo, fotografijo pa nato pokažemo naši skupnosti," je še dejal.

"Šlo je za smešen incident, a je sramotno, da so nas zamenjali z IS, glede na to, da se ukvarjamo z dobrodelnostjo," je menil Fransson.