podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Šport Novo mesto

ŽOK Novo mesto v novo sezono s smelimi cilji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.08.2016 20:31

Prejšnji teden so se na letni skupščini zbrali člani in članice Ženskega odbojkarskega kluba Novo mesto. Dosedanji predsednik Bojan Vernig je podal obširno poročilo o dosedanjem delu v klubu ter za svojega naslednika predlagal Gorazda Jakšeta, ki je na skupščini tudi že prestavil predlog organov kluba ter načrte za delo v štiriletnem mandatnem obdobju.

V lanski sezoni je bilo v proces treninga odbojke vključenih 217 deklet, bodisi v klubu ali po krožkih v osnovnih šolah. Želja za prihodnjo sezono je, da se število igralk odbojke še poveča. Cilj trenerskega kadra, kot tudi vodstva kluba je predvsem, da se še bolj intenzivno dela na popularnosti odbojke. Hkrati je seveda potrebno doseči čim boljše rezultate na tekmovanjih državnega prvenstva.

V Ženskem odbojkarskem klubu Novo mesto so veseli, da so za prihajajočo sezono uspeli k sodelovanju pridobiti dva profesionalna trenerja. Dolgoletni igralec in reprezentant, dobitnik srebrne medalje iz lanskega odbojkarskega Evropskega prvenstva Miha Plot bo vodil članice, kadetinje in starejše deklice. Bivša igralka novomeškega TPV-ja Sandra Grabić pa bo delala z mlajšimi igralkami po osnovnih šolah in bo hkrati vključena v proces dela v klubu pri mali in mini odbojki. V klubu so uspeli obdržati tudi ves obstoječi trenerski kader, ki je do sedaj pokrival treninge mlajših kategorij.

Štiriletni cilj nove ekipe je povratek članske ekipe v 1. državno odbojkarsko ligo ter tekmovanje za najvišja mesta v Sloveniji v vseh kategorijah. Novomeške odbojkarice so še vedno najuspešnejša ženska ekipa vseh časov v novomeški občini. Mineva natančno 10 let, odkar je ekipa TPV Novo mesto pod vodstvom dosedanjega predsednika Bojana Verniga osvojila naslov državnih prvakinj.

V Novem mestu so do sedaj vzgojili že veliko odličnih odbojkaric, mnoge izmed njih so zaradi dobrega dela in odličnih rezultatov postale članice državne reprezentance in tako zastopale barve Slovenije. V Ženskem odbojkarskem klubu Novo mesto so odločeni, da je prišel čas, da klub ponovno povzpne na vrh slovenske ženske odbojke, kjer je že nekoč bil.