franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport

Žak Eržev n KOlumbiji svetovni podprvak v omniumu

Piše: R.K.

Čas objave:
28.08.2023 08:39

Včeraj zgodaj zjutraj po našem času smo se razveselili srebrne medalje Žaka Eržena na mladinskem svetovnem prvenstvu na stezi. Žak je lanskima bronasti (Scratch Race) in zlati (Elimination Race) na MSP v Izraelu, v soboto v Kolumbiji dodal še srebrno medaljo v disciplini Omnium in tako dopolnil celo kolekcijo medalj na svetovnih prvenstvih.

V razburljivem zaključku je svetovni prvak postal Ukrajinec Daniil Yakovlev (115 točk), naslov svetovnega podprvaka je osvojil Žak Eržen (110 točk), tretji pa je bil Nemec Bruno Kessler (106 točk). Rezultati: https://api.veloresults.com/.../viewPDF/jrWorlds2023/momn8

Žak Eržen, ki po letošnji sezoni za eno leto odhaja v kontinentalno razvojno ekipo Bahrain Victoriusa, italijanski Cycling Team Friuli, od leta 2025 pa ga bomo spremljali v Team Bahrain Victoris, ekipi svetovne serije, je še enkrat več dokazal iz kakšnega testa je in Sloveniji privozil še četrto medaljo iz velikih tekmovanj na stezi (eno srebrno medaljo ima tudi iz EP na Portugalskem - Elimination Race).