podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Šport Barcelona

Z Rusijo za polfinale

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.01.2013 05:11

Slovenska moška rokometna reprezentanca se je prebila do četrtfinala svetovnega prvenstva v Španiji, na današnji tekmi z Rusijo pa si bo skušala izboriti polfinale. Tekma se bo začela ob 18.15.

Slovenija je na dosedanjih šestih tekmah v Zaragozi in Barceloni premagala Savdsko Arabijo, Južno Korejo, Poljsko, Belorusijo, Srbijo in Egipt.

Slovenija ima v medsebojnih dvoboju z Rusijo izrazito negativno bilanco, na dosedanjih šestih uradnih tekmah je vselej izgubila: trikrat na svetovnih prvenstvih, dvakrat na evropskih prvenstvih in enkrat na olimpijskih igrah.

Slovenija na izjemno pomembnem dvoboju v katalonski prestolnici ne bo mogla računati na pomoč najbolj učinkovitega strelca Dragana Gajića, ki se je poškodoval na ponedeljkovi tekmi osmine finala z Egiptom. Selektor Boris Denič je namesto njega naknadno poklical krožnega napadalca Petra Puclja, nastalo vrzel na desnem krilu pa bosta zapolnila Gašper Marguč in Vid Kavtičnik.

Katalonska in aragonska prestolnica bosta danes gostili še tri četrtfinalne tekme, pari pa so Danska - Madžarska, Španija - Nemčija in Francija - Hrvaška.