sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Šport Brez opisa

Valkenswaard ni prinesel točk

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.03.2016 07:51

Motokrosist v razredu MXGP Klemen Gerčar je v Valkenswaardu odpeljal svojo prvo letošnjo dirko v tem razredu, ki pa je žal ni končal z novimi točkami. V prvi vožnji je bil 27. in v drugi 29., skupno pa je konec tedna končal na 32. mestu.


Glede na veliko število prijavljenih dirkačev, na startu jih je bilo kar 36, je bila pred Klemnom težka naloga, saj si je kot enega od ciljev za prvo dirko zadal, da ob osvojil nove točke. A želja se mu ni izpolnila, saj je imel s stezo in tekmeci kar nekaj težav.

»Mivkasta podlaga, katero je dodobra namočil še dež, mi je delal nekaj preglavic. Sicer sem vedel da bo težko, a bilo je tudi nekaj smole. V prvi vožnji mi je na sredini dirke odpovedala ročica za zadnjo zavoro, ki je v takih pogojih nujna, saj dejansko uporabljamo le zadnjo zavoro. Zatorej je 27. mesto bilo največ, kar sem lahko iztržil iz te vožnje. V drugi vožnji sem solidno startal, a je skupina tekmecev pred menoj padla v prvem ovinku in nisem imel kam. V nadaljevanju sem obtičal za enim od tekmecev, saj je bila dobra linija le ena, pa še tega je nato vrglo iz idealne linije in je bočno priletel vame in naju je oba pokosil z motociklov. S tem sem spet izgubil ogromno mest. Če gledam na dirko v celoti je bilo nekaj pozitivnih in nekaj negativnih stvari. Med slednje velja omeniti, da nisem osvojil nobene točke, a dejstvo je, da je to zame šele začetek sezone in da je mivkasta podlaga pokazala vse svoje zahrbtne strani,« je povedal Klemen Gerčar.


Naslednja Klemnova dirka bo prihajajoči konec tedna v Prilipah, kjer bo na sporedu preizkušnja za evropsko prvenstvo.