Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

Plastika morje Svet24.si

Prvi protiplastični sporazum: Od nafte do ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Ali Julija nosi lasuljo?

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Šport Krško

V Krškem s stabilnim proračunom in ciljem obstati v prvi ligi

Piše: STA

Čas objave:
03.04.2019 18:02

Vodstvo slovenskega nogometnega prvoligaša Krško je predstavilo novo trenersko ekipo članske zasedbe, ki jo vodi Andrej Panadić, ter prvega trenerja nove stare nogometne šole, ki jo po novem vodi Iztok Kapušin. Hkrati so poudarili, da imajo stabilen proračun in cilj obstati v prvi ligi.

Predsednik kluba Zoran Omerzu je glede finančnega stanja kluba pojasnil: "Finančno stanje je obvladljivo, gibljemo se znotraj finančnega plana. Proračun članskega moštva smo zmanjšali skoraj za polovico v primerjavi z lanskim letom. Klub ima poravnane vse finančne obveznosti do NZS. V klubu imamo tudi skrben finančni pregled, na vseh ravneh izpolnjujemo stroge standarde NZS."

Kot pravijo, ima klub zagotovljena finančna sredstva za nemoteno delovanje nogometne šole, za potrebe njenega delovanja so odprli nov bančni račun, ki je ločen od računa članskega moštva.

Pred časom so se v Krškem pojavile obtožbe s strani krške nogometne šole, da je klub porabljal sredstva Evropske nogometne zveze tudi za reševanje članske ekipe in ne za mladinske sekcije, kot je to predvideno. Vodstvo kluba je pred časom te navedbe zanikalo.

Uefa za razvoj nogometa vsako leto NZS nameni del finančnega kolača, ki se je v letu 2018 zaradi igranja Maribora v ligi prvakov povišal na 207 tisoč evrov. Prvo polovico tega zneska so pri NZS že nakazali, drugo pa bodo julija, če bodo porabniki dokazali porabo tega denarja izključno za potrebe mladinskih šol.


Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović pravi, da so seznanjeni z dogajanjem v Krškem. "Oddelek za licenciranje pridobiva ustrezne informacije. Glede na visok znesek za razdelitev v tem letu, kar je posledica igranja Maribora v ligi prvakov, bomo razdelili 3,6 milijona evrov med mladinske sekcije. Ko pride tako visok priliv, pa so ponekod odnosi med mladinskimi in članskimi selekcijami postavljeni na preizkušnjo," je za STA povedal Mijatović.

Pojasnil je, da so prvi del sredstev razdelili takoj in navedli pogoje, pod katerimi klubi lahko dobijo drugo polovico. "Zadevo sta si v Krškem strani razlagali po svoje, NZS pa bo spremljala porabo tega denarja in nakazala preostanek klubom, ki bodo rabili denar le za mladinske selekcije," pravi prvi mož NZS in dodaja, da glede na vse spremljanje rabe sredstev ne vidi težav pri tem, da denar ne bi bil pravilno uporabljen.

"Če bi se pojavile nepravilnosti, pa je vzvodov več, lahko se ustavi financiranje, lahko se zahteva vračilo, lahko klub ne dobi sredstev v naslednjem obdobju. Ampak kot sem rekel, strokovna komisija na NZS spremlja porabo tega denarja," je še povedal Mijatović.

Vodstvo kluba je sicer na novinarski konferenci ostro obsodilo nedavni vandalizem na stadionu v Krškem (vandali so izkopali črki B in O ter postavili križ in položili transparent navijaške skupine Nuclear Power Boys) in predalo primer z vsemi sumi in naznanili organom pregona, so pojasnili na današnji novinarski konferenci. Črki B in O naj bi po poročanju medijev pomenili začetni črki priimkov vodilnih mož kluba - športnega direktorja Antonija Brdnika in predsednika Omerzuja.

"Kot veste, je pred dnevi prišlo do nasilnega vdora v prostore kluba, natančneje na osrednje igrišče v lasti občine Krško in poškodovanja klubske lastnine. Pri tem je nastala visoka materialna in siceršnja škoda klubu, ljudem v in ob klubu, pokroviteljem in nenazadnje občini. Naj povem, da imamo v NK Krško ničelno toleranco do nasilja in kriminala na, ob in izven igrišč. NK Krško je institucija, ki ne bo nikdar in nikomur dovolila ustrahovanja ter agresivnih dejanj zoper dobro ime kluba in lastnine," je povedal Omerzu.