sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Jerneja in Marko, Poroka na prvi pogled Njena.si

Je strast med Markom in Jernejo ugasnila?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Šport Novo mesto

Ukradli dva avtomobila

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
23.09.2019 10:43

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 181 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 665 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 18 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Zasegli so vozila štirim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 34-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahkih telesnih poškodb, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Med kontrolo prometa v Boštanju so sevniški policisti 20. 9.. ustavili voznika osebnega avtomobila Škoda octavia in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 25-letni kršitelj, ki je vozil v času, ko se mu izvršuje ukrep prepovedi vožnje motornega vozila, je imel v litru izdihanega zraka 0,46 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdoložilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti PP Sevnica so bili v noči na 21. 9. obveščeni o ravnanju voznika osebnega avtomobila, ki naj bi z nevarno vožnjo ogrožal druge udeležence v prometu. Takoj so se odzvali in v Logu izsledili in ustavili 48-letnega kršitelja. Med postopkom so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,90 miligramov alkohola.
Nevarnega voznika so izločili iz prometa in mu zasegli avtomobil. O kršitvah bodo seznanili pristojno sodišče.

Voznik kros motorja pod vplivom alkohola

O moteči vožnji voznika kros motorja v Sevnici so bili policisti obveščeni 21. 9. okoli 20.30. Voznika so izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 31-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,82 miligramov alkohola. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA


Vlomi in tatvine

S parkirnega prostora na Foersterjevi ulici v Novem mestu je v noči na 20.9. nekdo odtujil osebni avtomobil Volkswagen golf, črne barve, letnik 2001, registrskih oznak NM NA-332. Vozilo je bilo odklenjeno, v njem pa kontaktni ključi. V noči na 21. 9. je neznanec z dvorišča stanovanjske hiše v Velikem Cerovcu odtujil osebni avtomobil Renault clio, kovinsko sive barve, letnik 2001, registrskih oznak NM ZF-427. Vozilo je bilo prav tako odklenjeno, v njem pa kontaktni ključi.

V prodajalni v Novem mestu je 20. 9. nekdo izkoristil nepazljivost oškodovanke in ji iz odprte torbice, ki jo je odložila v nakupovalni voziček odtujil denarnico z denarjem in dokumenti.

Med 20. 9. in 22. 9. je v okolici Črnomlja nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in našel ter odtujil zlat nakit. Lastnike je oškodoval za 1500 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskusi izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je 20. 9. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila. V tovornem delu so našli dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom skušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom. Policisti PMP Metlika so 21. 9. pri kontroli tovornega vozila slovenskih registrskih oznak izsledili dva državljana Libije, ki sta se skrita na podvozju skušala izogniti mejni kontroli. Po zaključenem postopku so ju predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Med 20. 9. in 23. 9. so policisti Policijske uprave Novo mesto med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Učakovcev, Brega pri Sinjem vrhu, Trnja, Bušinje vasi, Miklarjev, Dolnje Težke Vode, Bistrice (Črnomelj), Zapudja, Kapel, Tanče Gore, Potočne vasi, Novega mesta in Črnomlja izsledili in prijeli 44 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z 29 državljani Pakistana, sedmimi državljani Bangladeša, tremi državljani Maroka, po dvema državljanoma Indije in Alžirije in državljanom Kosova še niso zaključeni.