sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Šport Novo mesto

Troti dobili dramatično končnico in se uvrstili v polfinale

Piše: R.K.

Čas objave:
19.05.2021 12:40

Članska ekipa Trotov je dobila še drugo tekmo četrtfinalne serije in se s skupnim izidom 2:0 v zmagah uvrstila v polfinale, kjer jo čaka Postojna. Pot do tretje zaporedne zmage (ekipi sta se srečali tudi v zadnjem kolu rednega dela) proti Mariborčanom je bila vse prej kot lahka.

Na krilih razpoloženega Armina Hrštića so Štajerci še slabih pet minut pred koncem srečanja vodili za 12 (72:60). Troti so po najvišjem zaostanku na tekmi našli pravi način kako tehtnico prevesiti v svojo korist. Prednost domačih je vztrajno kopnela, na začetku 40. minute je Pavić poravnal na 75. Petnajst sekund pred koncem so imeli Troti na voljo še šest sekund za svoj napad. Žoga je iz avta romala v roke Pavića, ki je bil tesno pokrit, kljub temu pa je uspešno podal do Domna Janca, ki je ob zvoku sirene s trojko razveselil Novomeščane. Mariborčani so po izjemnem posredovanju Prusa izgubili žogo, končni rezultat (80:75) pa je s polaganjem postavil Blaž Abram.

akk-troti, kk-troti
AKK Troti
KK Troti

Prvo ime srečanja v mariborski dvorani Lukna je bil Smiljan Pavić, ki je 26 točkam dodal 10 skokov ter tekmo zaključil z valorizacijo 31. Dvomestna sta bila tudi Janc (11) in Črt Ristić (10). Troti bodo danes izvedeli, kdaj jih čaka prva polfinalna tekma proti Postojni. Če bosta tako Ilirija kot LTH napredovala z 2:0, bo prvi polfinalni obračun na sporedu že v soboto, 22. maja. Sicer se začetek polfinalne serije, ki se igra na dve dobljeni tekmi, prestavi na sredo, 26. maja. Troti bodo kot najboljša ekipa rednega dela prvo in tudi morebitno tretjo tekmo igrali na domačih tleh.

akk-troti, kk-troti
AKK Troti
KK Troti

Smiljan Pavić, kapetan Trotov: "Izjemno težka tekma za nas, saj smo že tretjič v desetih dneh igrali proti njim. Maribor se je pokazal za trd oreh, ki smo ga tokrat strli v zadnjih sekundah tekme. Ponosen sem na nepopustljivost naše ekipe, ki se nam je tokrat obrestovala."

Na tej povezavi si lahko ogledate zadnjih 15 sekund tekme.