oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Šport Krško

Speedway sezono začenjajo za praznik

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.03.2016 19:48

Slovenski ljubitelji speedwaya tudi letos ne bodo prikraj&scaron;ani za tradicionalno odprtje sezone. Uradni trening bodo vozniki opravili ob 13. uri, začetek dirke pa bo ob 15. uri.<br />

(Foto: speedwaykrsko)
Stadion Matije Gubca v Krškem bo, kot ponavadi, na velikonočno nedeljo gostil prvo dirko skupnega državnega prvenstva posameznikov Slovenije in Hrvaške.

Krško bo tako v dobrem mesecu gostilo obe uvodni tekmovanji, saj bo konec aprila na tem prizorišču tudi prva dirka nove sezone svetovnega prvenstva z najboljšim slovenskim dirkačem Matejem Žagarjem.

V DP bodo na startnem seznamu letošnjega prvenstva, ki bo imelo pet dirk, po dogovoru z zvezami sosednjih držav ob slovenskih in hrvaških voznikih še vozniki iz Madžarske, prav zato se bodo za točke borili tudi v madžarski Gyuli. Ta bo 30. julija gostila celo finalno dirko prvenstva.

Glavna favorita za skupno zmago in posamična naslova seveda ostajata Matej Žagar iz AMTK Ljubljana in Hrvat Jurica Pavlic iz SK Unia Goričan. Ljubitelji tega športa bodo letos pogrešali kar tri voznike, ki so krojili vrh dirke v minulih sezonah. Kariero je tako vsaj zaenkrat končal nekdanji član ST Lendava Aleksander Čonda, ki je še lani osvojil naslov slovenskega podprvaka. V vrstah AMTK Ljubljana ne bo Maksa Gregoriča, ki je končal nastope zaradi poškodbe, ki jo je utrpel avgusta lani, podoben razlog za prekinitev kariere pa ima tudi Matic Voldrih.

Kljub drugačni napovedi pa bo kariero nadaljeval veteran AMD Krško, Denis Štojs, družbo pa mu bo v klubskih barvah delal še Matic Ivačič, ki je lani "pavziral". Se je pa iz AMD Krško v AMTK Ljubljana preselil Luka Omerzel.

Nespremenjen ostaja četrti klub, Kovačič Speedway Team, kjer vozniško zasedbo tvorita mlada brata Žiga in Jaka Kovačič. Starejši Žiga letos tudi brani naslov mladinskega prvaka.

Nedeljska dirka v Krškem pa bo tudi dobra generalka pred dirko sezone v Sloveniji tudi v Krškem čaka 30. aprila, ko bo stadion Matije Gubca spet gostil dirko serije Speedway Grand Prix. Za slovenske voznike pa bo že nedeljska dirka tudi preizkus za vse tiste, ki se bodo ob stalnem članu elitne serije Žagarju na domači dirki za VN Slovenije želijo potegovati za posebno povabilo prireditelja za nastop med svetovno elito.