902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Ozadje Andrejeve ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Šport Ljubljana

Slovenske rokometašice izgubile na Ptuju

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
05.10.2016 20:38

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na današnji pripravljalni tekmi na Ptuju izgubila proti Češki s 27:30 (11:15).

Slovenske rokometašice bodo v tednu Evropske rokometne zveze (EHF) igrale kar štiri tekme s Čehinjami in Madžarkami. Na prvi pripravljalni tekmi na Ptuju so morale priznati premoč Čehinjam, druga medsebojna tekma pa bo v tukajšnjem Ljudskem vrtu na sporedu jutri ob 18. uri.

Izbranke slovenskega selektorja Uroša Bregarja so slabo odprle tekmo, po zaostanku 0:3 pa so vendarle zaigrale bolj resno in odgovorno ter sredi polčasa povišale na 7:5. V nadaljevanju niso zadržale tega ritma, Čehinje so počasi začele prevzemati nadzor na parketu in jim na polčasu ušle za štiri gole (11:15). V začetku drugega polčasa se je razlika med tekmicama še poglobila, po zaostanku devetih golov (16:25) pa je bilo jasno, da bodo gostiteljice ostale praznih rok.


V slovenski reprezentanci je bila najbolj učinkovita Tjaša Stanko s petimi goli, zadetek manj so dosegle prispevale Tamara Mavsar, Barbara Lazović in Maja Užmah Šon.