sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

Šport Brežice

Slovenija - Savdska Arabija 31:18 (13:9)

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
30.12.2016 19:37

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v pripravljalni tekmi za nastop na januarskem svetovnem prvenstvu v Franciji danes v Brežicah premagala Savdsko Arabijo z 31:18 (13:9)

(foto: Facebook)

Izbranci slovenskega selektorja Veselina Vujovića so zanesljivo zmagali na prvi in edini domači pripravljalni tekmi pred nastopom na januarskem svetovnem prvenstvu v Franciji, na svojo predstavo pa bodo hitro pozabili. Za kakovostni razred ali dva slabši tekmeci iz Savdske Arabije jim resda niso bili kos v nobenem elementu rokometne igre, visoko razliko v golih pa so si priigrali v zadnjih dvajsetih minutah dvoboja.

Oslabljeni Slovenci - zavoljo bolezni sta manjkala Vid Kavtičnik in Matej Gaber, igral ni niti vratar Gorazd Škof, medtem ko dolgoletni kapetan Uroš Zorman ter njegova alternativa na položaju srednjega zunanjega Dean Bombač sploh nista v kadru za bližnji sklepni turnir - bodo o svojih realnih zmožnostih zagotovo več izvedeli na bližnjih prijateljskih tekmah s Francozi, ki bosta 6. in 8. januarja prihodnje leto v Toulousu oziroma Montpellierju.

Obračun v Posavju se je zaradi izpada električne energije začelo z desetminutno zamudo, izbranci slovenskega selektorja Veselina Vujovića pa so imeli v prvem polčasu kar nekaj "kratkih stikov" v svoji igri. Z izjemo uvodnega zaostanka so bili resda vseskozi v rezultatski prednosti, a igra v napadu ni bila tekoča, bilo je kar veliko tehničnih napak in zgrešenih strelov iz lepih položajev, zavoljo medle obrambe pa so se jim bojeviti Arabci s svojimi občasnimi "nerokometnimi potezami" dokaj enakovredno upirali in se jim nekajkrat približali na dva gola, po polovici tekme pa so Slovenci vendarle vodili za štiri gole (13:9).

Vujović se med celotno tekmo niti ni pretirano jezil, priložnost za igro je ponudil vse svojim varovancem in jih sproti opozarjal na nekatere napake. Presežek v svoji igri so naredili predvsem v zadnjih dvajsetih minutah, ko so arabske tekmece, ki se med 39. in 52. minuto sploh niso vpisali med strelce, povsem zasenčili in zanesljivo zmagali.

V slovenski reprezentanci je bil najbolj učinkovit Tilen Kodrin s šestimi goli, Gašper Marguč, Marko Bezjak in Borut Mačkovšek so dosegli po štiri zadetke.