902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Ozadje Andrejeve ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Šport Saarbrücken

Še ena prestižna zmaga Jorgića

Piše: STA

Čas objave:
22.03.2021 09:53

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je dobro formo, ki jo je kazal na turnirjih v Dohi, ohranil v nemškem prvenstvu. Njegov Saarbrücken je sicer izgubil derbi proti evropskemu prvaku Borussii Düsseldorf, a je 22-letni Hrastičan zabeležil še eno prestižno zmago, premagal je večkratnega evropskega prvaka Nemca Tima Bolla.

Sedemindvajseti igralec je nekdanjo številko ena na svetovni lestvici ugnal po preobratu, saj je zaostajal z 0:2, peti, odločilni niz pa je dobil z 11:2.

"Na žalost smo na koncu ostali praznih rok, je pa seveda vedno prijetno premagati Bolla. Veseli me, da sem tudi po turnirju v Dohi ostal v dobri formi," je bil po zmagi nad slovitim Bollom zadovoljen 22-letni Hrastničan.

Saarbrücken je po rednem delu prvenstva za Borussio zasedel drugo mesto, v končnico pa se bo s četrtega mesta podal tudi Grünwettersbach, za katerega uspešno igra slovenski državni prvak Deni Kožul. V odločilni tekmi za končno četrto mesto in s tem za uvrstitev v svojo prvo končnico premagal Post SV Mühlhausen. Pomemben delež k zmagi je prispeval tudi Kožul, ki je pri izidu 1:1 na kolena spravi Čeha Lubomirja Jančarika.