Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Alenka Marinič 1 Njena.si

Osebno: Alenka Marinič, kot je javnost ne pozna

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Šport Novo mesto

Še dva koraka do finala

Piše: J. P.

Čas objave:
24.02.2019 09:03

Petnajsti krog je NTK Krki v Velenju prinesel štirinajsto zanesljivo zmago – Tri 'točke' je tokrat prispeval veteran Kakrković, dve Lupulescu – 9. marca prihaja NTK Sobota

Krkaši so k Savinji odšli brez Tilna Cvetka, ki ga je odlično zamenjal Neven Karković. Novomeščani so se sicer nadejali lahke zmage, a so se kljub temu morali potruditi, saj so dve tekmi dobili dokaj tesno, čeravno je res, da je Karkovič v dveh odločilnih nizih pri rezultatu 2:2 zadnjega obakrat dobil gladko, na 3 in na 4, in mlajšim igralcem pokazal, kako se igra v odločilnih trenutkih: zbarno, z glavo! Nekaj smole je v Velenju imel Novak, ki je v predzadnji partiji po vodstvu 0 : 2 v nizih zadnja dva odločilna niza izgubil tesno, na razliko in domačini so si na ta način tekmo podaljšali.

9. marca, torej v 16. krogu 1. slovenske lige, prihaja v Drgančeve trenutno zadnje uvrščena ekipa iz Murske Sobote, ki letos še ni okusila zmage in krkašem ne bi smela povzročiti preglavic. Do konca lige sta nato še dve tekmi: v gosteh igrajo krkaši z drugo ekipo Mengša, 30. marca pa odločilno tekmo v Drgančevju proti tretjeuvrščeni ekipi ŽNTK Maribor, po kateri jih čaka v primeru nove zmage samo še finale, v katerem bodo igrali s četrto uvrščeno ekipo, in si na ta način pripravili odlično izhodišče za osvojitev šestega zaporednega naslova državnih prvakov.

Rezultati: Rosc – Lupulescu 0:3, P. Rosc – Novak 3:2, Slatinšek – Karkovič 2:3, P. Rosc – Lupulescu 0:3, O. Rosc - Karković 0:3, Slatinšek – Novak 3:2, P. Rosc – Kakrković 2:3.