Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

matic in katja 2 Njena.si

Matic: Nad Katjo nikoli nisem izvajal nasilja

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Šport Otočec

Sanjski začetek na Otočcu

Piše: R.K.

Čas objave:
26.05.2021 16:08

Po dveh dnevih spremenljivega in deževnega vremena so bili danes dvoboji glavnega dela žreba ITF 25.000 USD turnirja na odlično pripravljenih igriščih Teniškega centra Otočec. Že v prvem terminu so bili kar trije slovenski dvoboji.

Na igrišču številka 2 sta se pomerili Alice Rame (FRA) in Pia Lovrič. Na žalost je Francozinja, trenutno 383. igralka na svetu, upravičila vlogo favorita in
zmagala 6:4 in 6:2. Rezultat dejansko ne pokaže pravega dogajanja na igrišču, saj je Pia ves čas držala korak z izkušeno nasprotnico in le nekaj točk, ki bi se lahko končale tudi drugače, je odneslo slovensko zmago.

Na sosednjem igrišču številka 3 smo gledali vrhunski tenis. Živa Falkner, trenutno 752 na WTA lestvici se je pomerila z Rusinjo Sofijo Lansere, trenutno na 313. mestu WTA lestvice. Dvoboj je se pričel izenačeno, vendar je že v sredini niza Živa prevzela pobudo in povedla 4:2. Rusinja je izenačila na 4, potem pa smo gledali pravo malo dramo v deseti igri. Živa je na servis nasprotnice povedla 15:40 in si priigrala dve zaključni žogici za prvi niz, vendar je Rusinja z odličnimi servisi to ubranila in si priigrala žogico za izenačenje na 5. ob bučni podpori gledalcev pa je Živa uspela obrniti in s tremi zaporednimi točkami osvojila prvi niz. To je samo še dvignilo raven njene igre in v drugem
nizu smo gledali enosmerni promet. Živa je z ostrimi udarci z osnovne črte popolnoma razorožila tekmico in prepričljivo dobila drugi niz s 6:1.

Istočasno smo na igrišču številka 4 spremljali dvoboj druge domače igralke, Nike Zupančič, proti 19. mladinki sveta, Matildi Mutavdzic iz Velike Britanije. Tudi Nika je dvoboj pričela z izenačenimi igrami do 2:2, potem pa dvignila tempo igre in povedla s 5:2. Nasprotnica je še uspela znižati rezultat na 5:3,
potem pa je Nika z odlično igro zaključila 9. igro in prvi niz v svojo korist s 6:3. Tudi njej je je to dalo krila in v drugem nizu je še stopnjevala svojo igro. Močni udarci z osnovne črte ter pravočasni izhodi na mrežo so prinašali točke v valovih in kmalu je bilo na semaforju prepričljivih 5:1. Nekaj trenutkov manjše zbranosti je nasprotnica hitro izkoristila in znižala na 5:3, vendar je v 9. igri Nika z odličnimi servisi in neubranljivimi udarci pripeljala tekmo h koncu in dokazala, da sodi v vrhunski tenis.

Naslednje nasprotnice naših igralk v tem trenutku še niso znane, vendar že te zmage predstavljajo ene od najboljših rezultatov v njihovih dosedanjih karierah.