Jure Ličen s Sofio Svet24.si

Znani radijski voditelj je prvič postal očka

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Šport Novo mesto

Roglič obtožen mehanskega dopinga

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.06.2016 05:18

Eden od slovenskih kolesarskih junakov tega leta Primož Roglič se je znašel tudi v francoskih medijih. A ne zaradi uspehov. Te ga namreč povezujejo z mehanskim dopingom.

Sinoči je namerč odjeknila novica, da je slovenski junak letošnje kolesarske dirke po Italiji vpleten v mehanski doping. Francoska televizija Stade 2 je v drugem delu dokumentarnega filma o mehanskem dopingu omenila tudi zmagovalca vožnje na čas Rogliča, ki pa obtožb še ne želi komentirati, bo pa podal skupno izjavo s svojo ekipo.

"Težko karkoli rečem. Naše sem poklical, bomo skupaj dali izjavo. Meni je smešno," je bil za STA kratek Roglič, ki več ni želel povedati, bo pa skupaj z ekipo LottoNL-Jumbo dal izjavo, vendar ni vedel, kdaj bo to.


Roglič naj bi si na prepovedani način, z motorjem v kolesu, pomagal že na dirki Strade Bianche, pred dirko po Italiji. Kot pravijo, pa je vse več govoric tudi o tem, z Rogličevim kolesom ni bilo vse v redu tudi med zmagovito vožnjo devete etape italijanske pentlje.

Ne dolgo nazaj so zaradi mehanskega dopinga s šestletnim suspenzom kaznovali 18-letno Belgijko Femke van den Driessche, ki si je z elektromotorjem pomagala na svetovnem prvenstvu v ciklokrosu.