dsoprizidek Svet24.si

Brez tujcev bi oddelke v novomeškem domu ...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Šport Brez opisa

Radoslav Rogina peti na domači dirki

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.04.2016 06:42

Hrvaška slavi enega največjih uspehov svojih kolesarjev v zadnjih letih. Matija Kvasina, ki vozi za Azerbajdžansko ekipo Synergy Baku Cycling Project je obranil majico vodilnega na pravkar končani dirki po Hrvaški. Iz Zagreba se zelo zadovoljna vrača tudi Adria, ki je dirko končala z dvema kolesarjema med prvo šesterico. Domen Novak je osvojil belo majico za najboljšega mladega kolesarja.

Norvežan Sondre Holst Enger je bil najboljši v zadnji etapi od Svetega Martina do Zagreba. Zahtevni zaključni krogi po ulicah Zagreba so povzročili nekaj razlike med kolesarji, vendar ni prišlo do sprememb na vrhu. Svoj največji uspeh v karieri je dosegel domačin Matija Kvasina.

Kolesarji Adrie so zadržali mesta tik pod vrhom. Radoslav Rogina je zasedel peto in Domen Novak šesto mesto. Novomeška ekipa je bila druga v ekipnem seštevku. Po dirki je trener Boštjan Mervar dejal:»Z doseženimi rezultati sem zadovoljen. Z letošnjo pomlajeno ekipo smo izvlekli maksimum. Veseli me predvsem, da smo bili najboljši prav v najtežji etapi. Sicer je bila dirka izredno zahtevna predvsem zaradi dolgih transferjem pred in po etapah«.


Domen Novak je z osvojeno belo majico ponovno dokazal, da se razvija v izvrstnega kolesarja za težke etapne dirke. Po dirki je dejal: »Vesel sem, da sem osvojil belo majico, čeprav to ni bil moj prvotni cilj na dirki. Želel sem pomagati ekipi predvsem Radoslavu Rogini v boju za dobro skupno uvrstitev«.