profimedia-0090086427 Svet24.si

Orjaški modro-sivi kiti so si opomogli

Plastika morje Svet24.si

Prvi protiplastični sporazum: Od nafte do ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Alenka Marinič 1 Njena.si

Osebno: Alenka Marinič, kot je javnost ne pozna

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Šport Katovice

Po odličnem začetku SP danes za kosilo še z Italijani

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
24.04.2016 10:04

Slovensko hokejsko reprezentanco na svetovnem prvenstvu divizije I (skupina A) v Katovicah danes čaka druga tekma. Po visoki zmagi v soboto proti Japonski s 7:1 bodo Slovenci danes, spet ob 13. uri, igrali z Italijani.

Tudi Italija je prvenstvo začela uspešno, saj je v svoji prvi tekmi v soboto popoldne premagala gostiteljico Poljsko s 3:1.

V slovenskem taboru po tekmi z Japonci ni bilo pretirane evforije. Reprezentanti so se zavedali, da je zmaga sicer zelo pomembna za samozavest in dober začetek tekmovanja, vendar so takoj, ko so po podelitvi nagrad najboljšim (pri Sloveniji so za igralca tekme razglasili kapetana Jana Urbasa, strelca dveh golov in podajalca pri treh), poudarjali, da jih zanima samo naslednji dvoboj.

Slovenija ima z zahodnimi sosedi v zadnjih letih manj uradnih tekem kot s severnimi, s katerimi se praviloma kar skupaj selijo iz elitne skupine v drugoligaško konkurenco in nazaj.

V slovenski izbrani vrsti poudarjajo, da se ne obremenjujejo z igro nasprotnika, čeprav je strokovno vodstvo na sinočnjem dvoboju Poljska - Italija zanesljivo pozorno spremljalo naslednje tekmece, ampak predvsem s svojo.


"Vemo, kaj približno lahko pričakujemo. Italija bo boljši tekmec, treba se je čim bolje pripraviti. V tej skupini moramo biti mi tisti, ki bomo narekovali ritem. Naj nam drugi gledajo v hrbet," pravi Rok Tičar.

"Oni so dokaj hitri, fizično pa bi morali mi imeti prednost, a so zelo kanadsko napadalno naravnani. Mogoče so branilci slabši del ekipe, a da bi to dokazali, moramo mi nekaj narediti oziroma ustvarjati pritisk," pa je osnovne okvire "italijanske misije" razložil selektor Nik Zupančič.

Slovenija bo na tekmi z Italijo odprla drugi dan tekmovanja, popoldne in zvečer bosta v Katovicah še dvoboja Poljska - Južna Koreja in Avstrija - Japonska.