podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Šport Novo mesto

Po obetavnem prvem polčasu klonili v končnici

Piše: MRK Krka

Čas objave:
21.03.2021 11:27

Po kratkem premoru zaradi reprezentančnih aktivnosti, so se rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka v 20. krogu Lige NLB odpravili v Koper, kjer jih je v dvorani Bonifika čakala neugodna ekipa RD Koper, ki v tej sezoni kaže zelo zavidljive rezultate.

Novomeščani so sicer prikazali všečno igro predvsem v prvem polčasu, v drugem pa v končnici popustili in na koncu ostali praznih rok. Zmaga je ostala v Kopru, tekma se je končala z 33:26 (15:13).

Varovanci trenerja Mirka Skoka so imeli za priprave na tokratnega gostitelja nekaj več časa kot sicer, v tem obdobju pa so poškodbe zacelili tudi igralci, ki na preteklih tekmah niso bili aktivni. Krkaši so tekmo začeli zbrano in z veliko mero potrpežljivosti v napadu prihajali do lahkih zadetkov ter Koprčanom v prvem delu prvega polčasa povzročali nemalo težav. Primorci so priključek s Krko ujeli v 20. minuti ( 11:11), potem pa do konca polčasa vsili svojo igro, povedli in na odmor odšli z dvema zadetkoma prednosti ( 15:13). Krkaši so na začetku drugega dela, ko je bila tekma še povsem odprta delovali zbrano, potem pa so Koprčanom dovolili, da so se razigrali in prednost višali iz minute v minuto. Razlika je bila za Novomeščane, ki se kljub zaostanku niso predali, prevelika, da bi ujeli favorizirane Primorce, ki so na koncu zanesljivo zmagali s sedmimi zadetki prednosti (33:26), ki je bila hkrati tudi najvišja na današnjem srečanju.


Najboljša posameznika na današnjem srečanju sta bila Koprčan Tine Poklar in Krkaš Vladan Lončar, ki sta vknjižila vsak po 9 zadetkov.

Mirko Skoko, trener MRK Krka: »Na prvem mestu bi čestital ekipi Kopra. Absolutno so si zaslužili zmago, saj so danes odigrali zelo dobro tekmo. Določene stvari so spremenili od prejšnje tekme. Danes so zabili s krila, kar v prejšnjih tekmah niso delali in mislim, da so nas v tem segmentu presenetili. Mi smo prvi polčas odigrali dokaj korektno in v drugem se je poznalo to, da nam manjkajo štirje nosilci obrambe.«

Novomeška ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Celju.