boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemska izključena iz finala Evrovizije 2024

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Šport Solun

Odbojkarji danes še drugič s Katarci

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.06.2016 05:26

Slovenski odbojkarji bodo danes v Solunu (ob 17. uri) začeli nastope na drugem turnirju svetovne lige. Tako kot na prvem v Ljubljani, na katerem so trikrat zmagali, bodo tudi drugega odprli z obračunom proti Katarju, ki so ga v Stožicah premagali s 3:1, tudi danes pa bodo absolutni favoriti.

"Ne bežimo od vloge favorita. Če bomo pravi, bomo zmagali s 3:0, če ne, utegnemo imeti več težav. Katar ni naivna ekipa, v svojih vrstah ima nekaj odličnih posameznikov, predvsem moramo zaustaviti njihovega sprejemalca srbskih korenin Bojana Đukića, ki nam je na prvi tekmi povzročal precej težav. Mi moramo izboljšati igro v napadu, naš odstotek izkoristka visokih žog mora biti boljši," je dejal organizator slovenske igre Dejan Vinčić.

Slovenci se bodo po Katarju merili še s Portorikom in Grčijo, kot sami pravijo, gredo iz tekme v tekmo. Cilj so tri zmage, za uvrstitev na zaključni turnir najboljših štirih ekip, ki bo konec naslednjega tedna v Nemčiji, pa bosta bržkone zadostovali že dve zanesljivi zmagi.

Slovenski selektor Andrea Giani se v Solun vrača po 22 letih, leta 1994 je tu z italijansko reprezentanco prvič osvojil naslov svetovnega prvaka. "Veliko stvari se ne spominjam, v spominu mi je ostala dvorana in pa odlično vzdušje, upam, da ga bodo temperamentni Grki pripravili tudi tokrat. A od spominov se ne živi, v moji glavi je le slovenska reprezentanca in tekma s Katarjem. O drugem bomo razmišljali pozneje," je tudi v Grčiji zelo spoštovan Giani dejal na uradni novinarski konferenci, na kateri so vsi selektorji potrdili, da je Slovenija glavni favorit turnirja. Tako grški kot portoriški strateg sta zatrdila, da je ta turnir močnejši, kot sta ga njuni reprezentanci imeli prejšnji teden, ko so bili Grki, trenutno vodilna ekipa v tretji kakovostni skupini svetovne lige, domačini v Kozaniju.