oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Šport Velenje

Nogometaši Krke sezono pred 1.050 gledalci začeli z zmago nad Rudarjem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.07.2015 18:23

Sobota je prinesla dve tekmi uvodnega kroga nove sezone državnega nogometnega prvenstva. Krka je zmagala na gostovanju pri Rudarju v Velenju z 1:0. V 43. minuti je za Krko zadel Perić. Olimpija je premagala Gorico. s 4:1.

Novomeščani so dobro začeli sezono, v kateri si želijo izboljšati sedmo mesto iz minule sezone. Za prve tri točke v tem tekmovalnem obdobju je poskrbel Marin Perić ob koncu prvega polčasa, v katerem je bila Krka bolj konkretna od domačinov. Ti so več pokazali v drugem delu, a so le poredko prišli do resnih priložnosti.

Ekipi sta tekmo začeli kar dinamično in enakovredno, izpeljali sta nekaj akcij, ki so privedle do (pol)priložnosti, toda prave nevarnosti za ena ali druga vrata ni bilo. Malce konkretnejša je bila Krka, pri kateri se je v zaključkih akcij največkrat znašel Leo Ejup.

Novomeščani so resno zagrozili v 41. minuti, ko se je na desni strani kazenskega prostora sam pred Matejem Radanom znašel Marin Perić, a je domači vratar izvrstno posredoval. Le tri minute pozneje pa je Perić popravil svojo napako in z nizkim strelom po podaji Enesa Novinića ugnal Radana.

V uvodu drugega dela so domači prevladovali pri posesti žoge, toda prave akcije jim vseeno ni uspelo izpeljati. Domači trener Jernej Javornik je v 64. minuti v igro naenkrat poslal Luko Prašnikarja in Denisa Grbića, a takoj zatem je na drugi strani le malce premalo natančno meril Ejup.

Javornik je nato moral opraviti še tretjo menjavo, saj se je poškodoval Rusmin Dedić. Sledilo je nekaj polpriložnosti, tudi Rudarja, a je ostalo pri vodstvu Krke. Tudi po poskusu Prašnikarja v 81. minuti, ko je bil zanesljiv Krkin vratar Miodrag Mitrović.

V 89. minuti so imeli domači lepo priložnost za izenačenje, Klemen Bolha se je po podaji Milana Kocića znašel v ugodnem položaju pred vrati Krke, a žogo poslal čez gol. Na drugi strani je v peti minuti sodniškega dodatka Matej Radan obranil strel Josipa Fučka.

Rudar bo v 2. krogu v petek gostoval v Novi Gorici, Krka pa bo dva dni pozneje gostovala v Celju.

Ostale tekme prvega kroga, ki bodo na sporedu v nedeljo:
Ob 18.30:
KRŠKO - CELJE

Ob 20.15:
LUKA KOPER - DOMŽALE