benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Šport

NK Krško Posavje s prenovljenim grbom

Piše: R.K.

Čas objave:
26.10.2023 10:54

Nogomet v Krškem je stopil na novo pot, ki jo je zarisala zadnja skupščina 26. julija letos. Z odločitvijo za združitev pod okriljem preimenovanega starejšega kluba NK Krško Posavje, obe ekipi pišeta novo poglavje v bogati nogometni zgodbi Krškega.

Pred združitvijo je NK Posavje Krško ponosno štel več kot 200 aktivnih nogometašev, z letno rastjo na vseh področjih. Z odločitvijo za združitev se je pridružilo 60 nogometašev iz NK Krško. Ohranjanje zgodovine starega kluba NK Krško in nadaljevanje vrhunskega dela v NK Posavje Krško je ključno za ohranjanje nogometnega duha našega kraja. Z novo nogometno sezono v krškem nogometu pa se tudi krivulja uspehov znova obrača navzgor. S poletno združitvijo klubov nas je sedaj več kot 250 nogometašev in 25 trenerjev. Članska ekipa je z izjemo 2 igralcev sestavljena iz domačih igralcev in je blizu vrha 3 lige vzhod. Zelo jih veseli, da v prvi postavi tekme začenja pet v Krškem vzgojenih fantov rojenih leta 2004 (2 sta se vrnila iz Novega mesta in 1 iz Domžal), ki verjamejo v novo združeno krško nogometno zgodbo in predstavljajo prihodnost krške članske ekipe. V osnovnošolskih kategorijah imajo na vsak letnik okoli 20 otrok, nekoliko manj številčni sta srednješolski ekipi, na zadnjih 2 članskih tekmah pa so bili zelo veseli podpore Nuclear Power Boysev.

Obstoječi rezultati in trenutno stanje ekip, ki jih je novi klub prevzel od prejšnjega NK Krško, kažejo na potencial za izboljšave. Finančno stanje kluba po natančnem pregledu zahteva skrbno upravljanje. Sanacija dolgov je prvi korak, nato pa bo v ospredju stabilizacija delovanja in stalne izboljšave na igrišču. Glavna ambicija kluba je ponovno uresničiti uspehe tako v rezultatskem kot kadrovskem smislu ter znova navdušiti prebivalce Krškega za nogomet.

Z združitvijo dveh klubov je nujno potrebna tudi nova podoba. Novi grb kluba je oblikovan na osnovi prejšnjega znaka, s formigotskim ščitom, ki nosi polje zelene barve s tremi belimi navpičnimi črtami - simbolom treh pomembnih transformacij kluba. Temnozeleni trak z novim nazivom kluba tvori osrednji del ščita. Dva odtenka zelene, temnozeleni kot povezava s prejšnjim simbolom in svetlozeleni, ki simbolizira svežino, elan in vizijo, sta združena v novi podobi. Na vrhu grba pa se dviga silhueta reaktorske zgradbe NEK, ki je postala prepoznaven simbol kraja. Letnica 1922 v kupoli pa opominja na dolgoletno zgodovino kluba. Novi grb tako predstavlja prihodnost kluba, njegovo moč in predanost nogometu v Krškem. Prenovljena podoba grba je delo grafičnega oblikovalca Miloša Radosavljevića.