podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Šport Ribnica

Nik Henigman potuje na Olimpijske igre

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.07.2016 18:54

Selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović je včeraj naposled javnosti razkril sicer prejšnji teden olimpijskem komiteju Slovenije znan seznam igralcev za sestavo reprezentance, ki bo nastopila na Olimpijiskih igrah v Braziliji.

Na njem bo med 17 rokometaši tudi 21 letni Nik Henigman, član rokometnega kluba Riko Ribnica. Nik je v pripravljalnih tekmah pokazal izjemno prizadevnost v obrambi, z višino in strelom od daleč pa selektorja prepričal, da je na poziciji levega zunanjega igralec po njegovi meri.

Menda je celo boljši od Sebastijana Skubeta, ki ga je Vujovič črtal s sezanam skupaj z Gašperjem Margučem, desnim krilom. Vse kaže, da bo Nik ravno zaradi igre v obrambi celo med 14 igralci, ki jih bo selektor prijavil za olimpijiski turnir, trije pa bodo v rezervi.


Sicer si je Nik vrata reprezentance odprl na sklepnem pokalnem turnirju, sredi aprila v Ribnici, v tekmi za tretje mesto, ki si jo je ogledal tudi selektor Vujović. Poleg Bena Lapajneta in Tomaža Tomšiča, ki sta nastopila na dveh olimpijiskih igrah,in sicer v Sydneju 2000 in v Atenah štiri leta pozneje, kot igralca Celja Pivovarne Laško, Nik pa je prvi Ribničan, ki na igre sodobne dobe odhaja kot igralec matičnega kluba. To je poleg dveh tretjih mest letos v pokalu in državnemu prvenstvu, zagotovo največji prispevek ob 60 letnici kluba.