Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Šport Otočec

Najboljši so se merili na Otočcu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.06.2016 06:06

V športno rekreativnem centru na Otočcu so imeli v soboto dolenjski ljubitelji najhitrejše igre na svetu znova priložnost gledati najboljše slovenske igralce v kategorijah od mlajših kadetov do članov, in sicer tako v ženski kot moški konkurenci.

 Seveda so gledalci pričakovali, da se bodo domači igralci znova pojavljali v finalih, a Jorgić je imel »mali finale« že v četrtfinalu. V njem je dokaj suvereno odpravil Jana Žibrata 4:1 (7, -8, 5, 6, 7). V polfinalu je nato s 4:0 premagal Mitjo Horvata, v končnici »mastersa« pa še Denija Kožula s 4:1 (6, 5, 2, -2, 7) in tako uspešno sezono v mednarodnem in državnem merilu končal na 1. mestu domače lestvice. Aljaž Šmaljcelj in Tilen Novak sta imela tokrat malce smole, a gledano v celoti sta tudi ona dva z letošnjo sezono lahko zadovoljna.

Jorgić je bil najboljši tudi v mladinski konkurenci. Do končne zmage ni izgubil niza, v finalu pa je ugnal Tilna Cvetka s 3:0 (8, 10, 7). Cvetko je bil v polfinalu boljši od rivala Petra Hribarja s 3:0, mesto na stopničkah si je priigral še Rok Trtnik, ki je izkoristil spodrsljaj 2. nosilca Erika Paulina, ki je že v 1. krogu izgubil proti Timu Pavliju. Petru Hribarju za uteho ostaja dejstvo, da je sezono končal na 1. mestu jakostne lestvice s 400 točkami naskoka pred Jorgićem in Cvetkom.

Solidno je igral tudi Župančiča, a v osmini izgubil proti Jevšniku iz Velenja s 1:3. Živa Staniša je po dveh letih dobila bronasto medaljo, tokrat pri kadetinjah.

Še kratek pregled dogajanja med mlajšimi kadeti: kadetski državni prvak Žiga Kristijan Žigon je v finalu ugnal Aljaža Godca 3:0 (3, 4, 14). Na zmagovalne stopničke je tudi tokrat stopil tretji nosilec na mastersu, član NTK Krka Mitja Omerzel. Vsem nastopajočim čestitke!