zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Šport

Na zmagovalnem odru Žak Eržen, Mai Prevejšek in Lara Mehle

Piše: R.K.

Čas objave:
12.06.2023 08:22

Med pestrim zaključkom tedna so na zmagovalnem odru stali Žak Eržen, Mai Prevejšek in Lara Mehle.

Žak Eržen je na mladinski etapni dirki 35. LVM Saarland Trofeo v Nemčiji (2.Ncup), na kateri sta v dresu slovenske reprezentance poleg njega nastopila Anže Ravbar in Nejc Peterlin, v posamičnih etapah stal na drugi in tretji stopnički zmagovalnega odra, v skupnem seštevku je dirko končal na 15. mestu.

Nejc Peterlin, ki po nedavno preboleli trebušni virozi še ni bil čisto pravi, je bil 81., Anže Ravbar pa je v 3.a etapi padel, si poškodoval ključnico in dirke ni mogel nadaljevati. Vsi trije so Sloveniji prikolesarili točke v točkovanju za Pokal narodov. 

Mai Prevejšek je v italijanskem mestu Nave di Fontanafredda na 12. TROFEO PIZZERIA DA GIGI - 8. GP UNIASSICURA - 7. TROFEO BIASOTTO EROS, na kateri je s klubskimi kolegi nastopil med mlajšimi mladinci, osvojil odlično drugo mesto. Lara Mehle je bila druga med deklicami A na Pokalu Sandija Papeža v Gabrju. Na Češkem pa se je z zadnjo etapo Jesenik - Jesenik (166 km) končala letošnja Dirka miru (2.Ncup) (U23), na kateri sta za reprezentanco Slovenije nastopala Gal Glivar in Boštjan Murn.

Zmagovalec izredno razgibane etape, s štirimi gosrkimi cilji, je Britanec Jack Rootkin-Gray, Gal Glivar, ki je bil čisto do konca v igri za najvišjo stopničko zmagovalnega odra, je končal na 6. mestu (+ 1 sek), Boštjan Murn je bil 80. (+ 20:27 min).

Skupni zmagovalec je postal Francoz Antoine Huby, Gal Glivar je kot najboljši Slovenec dirko končal na 18. mestu (+ 2:24 min).