franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport

Na svetovno prvenstvo na Škotsko 8 kolesarjev Adrie Mobil

Piše: R.K.

Čas objave:
03.08.2023 14:39

Za reprezentanco Slovenije bodo na bližajočem svetovnem prvenstvu v škotskem Glasgowu na cestnih dirkah nastopili Kristjan Koren in Tilen Finkšt (ELITE), Gal Glivar in Boštjan Murn (U23), Žak Eržen in Jakob Omrzel (mladinci) ter Neža Zupanič (mladinke). Martin Jurik bo kot državni prvak za Slovaško nastopil v individualni vožnji na čas mlajših članov.

Najprej bodo na cesti mladinci (127,2 km) in mladinke (70 km), ki bodo po ulicah Glasgowa dirkali v soboto, 5. avgusta. Člani bodo nastopili dan kasneje, v nedeljo, 6. avgusta. Čaka jih 271,1 km razgibane trase od Edinburgha do zaključka po ulicah Glasgowa. Martin Jurik bo na startu individualne vožnje na čas med mlajšimi člani v Stirlingu (36,2 km) v sredo, 9. avgusta. V soboto, 12. avgusta, pa se bodo kolesarji na cestni dirki pomerili še v kategoriji U23 od Loch Lomonda do Glasgowa (168,4 km).

In kaj pričakujejo ?

Neža Zupanič: "Prihajajočega SP se zelo veselim, a sem tudi nekoliko nervozna. Upam, da bo dirka potekala brez težav. Potrudila se bom po svojih najboljših močeh in upam, da bo rezultat čim boljši."

Jakob Omrzel: "Moja pričakovanja pred SP so kar velika. Forma se je v zadnjih tednih izboljševala, tako da grem na Škotsko z željo po visoki uvrstitvi."

Žak Eržen: "Glede na trenutno formo so moja pričakovanja visoka. Rad bi se ponovno dokazal in domov prinesel eno od medalj. Mislim, da mi je proga pisana na kožo, tako da upam na dober razplet."



Martin Jurik: "V Glasgow letim v nedeljo, dva dni bom imel na voljo, da si dobro ogledam progo, glede na to, da imam start v sredo. Traso sem si ogledal že na videu in vem kaj me čaka. S trenutno pripravljenostjo sem zadovoljen in verjamem, da lahko dosežem lepo uvrstitev, dober rezultat."

Boštjan Murn: "Na SP grem v prvi vrsti pomagati Galu, računam pa tudi na dober osebni rezultat. Bomo videli kako se bo dirka odvijala in kakšna bo dnevna forma."

Gal Glivar: "Po letu 2019 se vračam na SP. Imamo dobro ekipo štirih fantov in verjamem, da smo vsi motivirani. V zadnjem obdobju sem imel zdravstvene težave, vendar sem zdaj maksimalno pripravljen na dirko."

Tilen Finkšt: "Nastop v reprezentančnem dresu je res nekaj častnega in posebnega. Dirka bo že po samem profilu in krogih po mestu zahtevna. Stopnjo težavnosti pa bodo dodali še vsi kolesarski svetovni asi. Ponosen sem, da sem bil izbran za nastop na SP in dal bom vse od sebe, da bom v pomoč našim najboljšim."

Kristijan Koren: "Po dolgem času sem ponovno na SP. Pričakovanja reprezentance so velika, saj imamo v svoji vrsti najboljšega kolesarja na svetu in lahko sem ponosen, da sem letos del nje. Moja naloga je jasna, pokriti prvi del dirke in dirkati na polno, da bomo z drugimi nekoliko olajšali delo Domnu Novaku, Matevžu Govekarju, Luki Mezgecu in seveda Tadeju Pogačarju, ki bodo tako lahko v zaključku bolj sveži. Mislim, da bo dirka kar selektivna glede na profil in vremenske razmere, saj vemo kam smo namenjeni in da tam ravno ni poletja. Natančnejša taktika bo jasna v soboto po sestanku s selektorjem Urošem Murnom. Fantje, ki prihajamo iz kontinentalnih ekip, se zavedamo kaj pomeni SP na tem nivoju in se bomo morali 110 % podrediti našim reprezentančnim kolegom, ki nastopajo na najvišjem kolesarskem nivoju."