roka, dež Svet24.si

Nalivi bodo tako močni, da so izdali oranžno ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Šport Novo mesto

Kukman, Windischer in Plut znova v reprezentančnem dresu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.04.2016 13:20

Reprezentanci kadetov in mlajših kadetov se jutri odpravljata na 4-dnevni mednarodni turnir v Bosno in Hercegovino, natančneje v mesto Bugojno.

Mlajše reprezentance so sicer redno na vrhu tega turnirja, tokrat pa se bo za naslov borila obetavna generacija kadetov (letnik 1998 in mlajši), ter mlajših kadetov (letnik 2000 in mlajši), med katerimi bodo sodelovali tudi trije igralci MRK KRKA. Selektor Saša Prapotnik je na seznam uvrstil Tilna Kukmana, Kristjana Windischerja in Jako Pluta, ki so nad vpoklicem in nad dejstvom, da bodo sodelovali na omenjenem turnirju, zelo navdušeni.

Kristjan Windischer: "Da bom sodeloval na tem turnirju, mi je v čast in vesel sem povabila selektorja. Kar se pa ekip, ki bodo igrale na turnirju tiče, pa mislim, da so močne, sicer ne bi bile povabljene. Meni osebno je važno, da se dobro izkažem, hkrati pa je zame in za ostala dva soigralca s kluba ena velika izkušnja".

Tilen Kukman: "Tega turnirja in vpoklica sem vesel. Prvič gremo z reprezentanco izven meja Slovenije, kar je še dodaten motiv, da se izkažem. Od turnirja pa pričakujem eno novo izkušnjo, poleg tega se bom spoznal tudi z ostalimi igralci in upam, da bom dobro igral, saj je turnir zastavljen na malo višjem nivoju".

Jaka Plut: "Verjamem, da bom od tega turnirja odnesel maksimalno, saj je prvič, da bom sodeloval z reprezentanco v tujini. Ekipi, s katerimi bomo igrali sta močni, igrajo malo drugačen rokomet in to bo tudi zame neka nova izkušnja. To, da sem povabljen zraven, mi je le potrditev, da dobro treniram in da se splača vlagati ves trud na treningih in tekmah. Marsikdo si želi obleči reprezentančni dres in ponosem sem, da ga bom nosil".

Poleg Slovenije bodo na turnirju, tako kot pretekla leta, tudi letos nastopale reprezentance Poljske, Hrvaške, Katarja, Bosne, Srbije, Makedonije in letos prvič tudi Avstrija.

Seznam mlajših kadetov ( letnik 2000 in mlajši) :
Juričan Jošt (RD Urbanscape Loka), Glavan Jaka (ŠD RK Mokerc Ig), Horžen Jan (RK Trimo Trebnje), Mali Gašper (RD Urbanscape Loka), Jerlah Amadej (RK Trimo Trebnje), Grobelnik Tilen (RK Gorenje Velenje), Makuc Domen (RK Celje Pivovarna Laško), Kukman Tilen (MRK Krka), Jeseničnik Anže (RD Urbanscape Loka), Košec Matic (RK Celje Pivovarna Laško), Pipp Urban (RD Urbanscape Loka), Debelak Jan (RK Radovljica), Windischer Kristjan (MRK Krka), Cimerman Brin (ŠD RK Mokerc Ig), Drobež Jernej (RK Gorenje Velenje), Plut Jaka (MRK Krka).