evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Šport Novo mesto

Krkaši z zmago proti Portu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.11.2015 05:07

Košarkarji novomeške Krke so si z zmago v gosteh po podaljšku proti FC Portu s 87-83 (27-20, 18-19, 22-17, 8-19, 12-8) praktično že priborili uvrstitev v drugi krog FIBA Evropskega pokala. Teoretično se to lahko zgodi že jutri, če Fraport Skyliners premagajo ZZ Leiden.

Najboljši strelec novomeške ekipe je bil Stefan Sinovec s 24 točkami in sedmimi skoki.

Slovenski pokalni zmagovalci nadaljujejo z uspešnimi nastopi v pokalu Fiba. V četrtem krogu so na gostovanju v Portu premagali domačo ekipo, ki je po treh četrtinah tekme zaostajala za enajst točk. V zadnji četrtini so Novomeščani dosegli le osem točk, kar so domačini izkoristili in s točkama Joseja Da Silve 51 sekund pred koncem rednega dela izid izenačili. V podaljšku so bili boljši krkaši, ki so s trojko Mateja Rojca Portu pobegnili za tri točke, nato pa razliko držali do konca tekme.

Za Krko so točke dosegli: Stefan Sinovec 24, Jure Lalić 22, Ive Ivanov 13, Matej Rojc 7, Igor Tratnik 5, Mirko Mulalić, Luka Lapornik in Žiga Dimec po 4, Erjon Kastrati 3 in Dušan Katnić 1.


Z zmago v Portu so Novomeščani že na pragu uvrstitve v drugi krog tekmovanja pokala Fiba. Teoretično se to lahko zgodi že danes, če bo Fraport Skyliners premagal ZZ Leiden.

Drugi trije slovenski klubi v tem tekmovanju bodo igrali danes - Zlatorog doma z nizozemskim Shoetersom, Helios Suns v Domžalah z Ventspilsom iz Latvije, Tajfun pa na Češkem z Nymburkom.

Krka se bo prihodnjo sredo, 25. 11. doma pomerila za prvo mesto v skupini s Fraport Skyliners, še prej pa jo v soboto, 21. 11., ob 19.00 čaka domača tekma ABA lige z zagrebško Cibono.