podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Šport

Krkaši v treh dneh dvakrat boljši od Dolanov

Piše: R.K.

Čas objave:
20.02.2022 16:22

Obračun 16. kroga med drugouvrščeno ekipo Moškega rokometnega kluba Krka in osmouvrščeno ekipo RK DOL TKI Hrastnik v 1.B DRL se je končal z zanesljivim zmagoslavjem Krke, ki je sredi tedna na pokalni tekmi že slavila proti današnjim gostiteljem. Srečanje se je končalo z rezultatom 27:32 (13:16). Izbranci srbskega strokovnjaka na novomeški klopi Mirka Skoka so dvome o dvanajsti zaporedni zmagi v tej sezoni razrešili šele ob koncu tekme.

Kljub temu, da so gostitelji prvih deset minut še držali stik z Novomeščani, saj je tekma do 11. minute potekala v izenačenem duhu, pa je v nadaljevanju prevladovala krkina kakovost. Napornemu sporedu navkljub, krkaši so v sedmih dneh odigrali tri tekme, je Novomeščanom ostalo dovolj moči in motivacije za uspešno nadaljevanje. Vodstvo in prednost so ohranjali tudi v drugem delu, čeprav so se Dolani v končnici nevarno približali, a so farmacevti ostali dovolj zbrani in tekmo uspešno pripeljali h koncu. Tekma se je končala z rezultatom 27:32. 
Izjave po tekmi:
Kristjan Simončič, igralec RK DOL: “Glede na to, da smo danes že drugič igrali proti Krki, se je bilo psihično težko pripravit. Mi smo šli v tekmo znova zdesetkani, sicer smo se do petdesete minute maksimalno borili, potem pa so nam pošle moči in Krka je zasluženo slavila”.
Marko Majstorovič, igralec MRK KRKA: “ Kljub nekaj pomanjkljivostim v igri smo tekmo srečno pripeljali h koncu in zasluženo vpisali nov par točk. Na naslednji tekmi se moramo maksimalno zbrati in popravite nekatere napake, sicer pa smo veseli novega uspeha”. 
Pri Dolanih je bil z šestimi zadetki najuspešnejši Kristjan Simončič, pri Novomeščanih pa sta prav tako po šest zadetkov vknjižila Jernej Avsec in Vojislav Vukić. 
Statistika:
RK DOL TKI HRASTNIK: Žibert (1 obramba), Štamic (8 obramb), Šubaj, Brilej 1 (1), Zobarič 4, Gerjovič 5, Moljk 4, Zupanc 5 (3), Blagotinšek 1, Simončič 6, Veršovnik, Hohnjec, Potočnik 1,
MRK KRKA: Rauh, Nosan (1 obramba), Brajer (1 obramba), Bradeško 4, Avsec 6, Majstorović 5, Grojzdek 1, Ernestl 4 (3), Knavs 2, Klemenčič 1, Vukić 6, Lončar, Emeršič, Kukman 3, Windischer,
Sedemmetrovke: RK DOL TKI HRASTNIK 5 (4), MRK KRKA 4 (3)
Izključitve: RK DOL TKI HRASTNIK 8 minut, MRK KRKA 10 minut
Rokometaši Krke bodo danes teden srečanje 17. Kroga v 1.B DRL odigrali pred domačim občinstvom, v goste prihaja ekipa RK FRANKSTAHL RADOVLJICA.