sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Šport Novo mesto

Krkaši v Münchnu zmagali

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.03.2016 11:09

Ekipa Krke U-15 se je v tem vikendu udeležila enega izmed najmočnejših turnirjev v evropi pod okriljem organizatorja Euro-Sporting in FC Bayern Munchen.

"Odhod v jutranjih urah iz Novega mesta za volanom pa šofer Drago Hrka iz Arrive. Tako se je začela pot do zmagoslavja. S krajšim postankom v Avstriji so v München prispeli v popoldanskih urah. Na slovesni otvoritvi, katere se je udeležilo preko 80 ekip pa ni manjkala tudi slovenska zastava. Po otvoritvi so se dolenjski nogometaši namestili v hotelu AO-LAHM v samem centru Münchna," so zapisali na spletni strani Nogometnega kluba Krka.

Naslednjo jutro so jih čakale pri tri tekme skupinskega dela, kjer so premagali vse tri nasprotnike z identičnim rezultatom 1:0 (v.v. Terborg - Nizozemska, FC RIA - Nizozemska in FC Dielsdorf - Švica)

Po odigranih tekmah so si fantje ogledali Allianz Areno, ki je v neposredni bližini, večer pa preživeli v hotelu in se pripravljali na izločilne dvoboje naslednji dan.

1. polfinalno tekmo so odigrali proti nizozemsku klubu MvR in prepričljivo zmagali s 3:0. Finalna tekma je bila odigrana ob 17h in sicer proti zelo močnem nasprotniku iz iz Italije U.S. Settignanese. Mladi krkaši se niso ustrašili in slavili z 2:0.

"Radi bi se zahvalili vsem staršem in navijačem, ki so bili z nami na turnirju, saj nam brez njihove podpore vse to nebi uspelo. Zahvalil bi se rad tudi Atmosferi Caffe, Bownovi terapiji Medved in občini Novo mesto, ki so nam pomagali s svoji donatorskimi prispevki in tako omogočili pot na tak turnir;" še pišejo na spletni strani.

Pomočnik trenerja Blaž Tintor: "Kar se tiče našega pristopa na turnirju bi rad pohvalil vse fante saj so pristopili disciplinirano in motivirano. Vsakemu nasprotniku smo vsilili naš način nogometa v katerem smo s kombinatorno igro in odlično postavitvijo na igrišču uspeli kronati z zadetki. Pohvala vsem fantom gre tudi na račun, da skozi celoten turnir nismo prejeli zadetka. S takšno željo in delavnostjo na treningih se je poplačal ves ta trud."

Športni direktor Željko Hvalec je dodal: "Najprej vsem igralcem in strokovnemu vodstvu iskrene čestitke na doseženem uspehu. Glede na to da gre za zelo obiskan turnir lahko rečem, da je 1. mesto samo še en dokaz več da se v NK Krka zelo dobro dela z mladimi ter, da bo samo kvalitetno delo z mladimi zagotovilo, da se bo nogomet v Novem mestu še naprej razvijal v želeni smeri. Želimo in hkrati upamo, da bomo v prihodnosti uspeli h prvemu moštvu priključiti čim več domačih mladih igralcev, ki bodo tvorili jedro prvega moštva."

Vodja mladinskega pogona Sandi Bracovič prav tako ni skrival zadovoljstva: "Danes, ko ste se fantje letnika 2001 in 2002 zmagovito vrnili iz Münchena, moram vsem izraziti veliko pohvalo in spoštovanje. Ne le zaradi športnih uspehov, ampak tudi zaradi celega projekta, ki ste ga sami s svojimi trenerji in starši organizirali in uspešno izpeljali. S pravim, športnim, pozitivnim odnosom ter z obilo nogometnega znanja, ste ime NK Krka ponesli preko naših meja, za kar se vam zahvaljujem in vam želim, da se podobnih akcij udeležujete tudi v prihodnje. Upam, da vam bo uspeh vlil nove volje do treninga, da boste še boljši in nas boste v prihodnje še razveseljevali in razvajali z novimi uspehi."

Oglasil pa se je tudi trener članskega moštva Andrej Kastrevec: "Tudi v članskem moštvu smo veseli vsakega uspeha mlajših kategorij, tudi tega selekcije pod vodstvom Damirja in Blaža. Še posebej zato, ker so na močnem turnirju v Münchnu pokazali, da se na Dolenjskem za bodočnost nogometa ni bati. Samo tako naprej."