boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemska izključena iz finala Evrovizije 2024

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Šport

Krkaši pošteno namučili Celjane

Piše: R.K.

Čas objave:
06.02.2023 07:57

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so po šesttedenskem premoru odigrali uvodno tekmo drugega dela sezone. Tekmo 14. kroga v Ligi NLB so odprli pri trenutno vodilni ekipi RK Celje Pivovarna Laško, ki je na domačem terenu prišla do trinajste zmage v državnem prvenstvu, potem ko je z rezultatom 31:27 (17:10) premagala novomeško Krko.

Rokometaši Krke so v mestu ob Savinji zabeležili šesti poraz v letošnji sezoni. Varovanci trenerja Mirka Skoka so tekmo začeli v krču, kar je bila voda na mlin domačinom, ki so v uvodnih minutah povedli s 3:0, a so se Novomeščani do 20. minute prvega dela kljub zapravljenim čistim strelom še dobro upirali in zaostajali za dva zadetka (9:7), kasneje pa so za krkaše sledile črne minute. Celjani so s hitrimi protinapadi prednost še povečali, ob koncu prvega dela pa po izključitvi trenerja Mirka Skoka ( rdeči karton), uspeli narediti največjo razliko sedmih golov (17:10). Povsem drugače in z veliko mero borbenosti so Novomeščani, ki jih je v drugem polčasu vodil pomočnik trenerja Timon Orlič, krenili v drugi polčas. Z delnim izzidom 0:4 so zaostanek iz prvega dela znižali, s tem pa Celjanom povzročali nemalo preglavic. Po zadetku Tilna Kukmana, ki je v 48. minuti zadel za izenačenje na 24:24, se je Krki le pokazalo nekaj upanja za preobrat, a so Novomeščani za presenečenje zapravili nekaj pomembnih žog, hkrati pa so številne izključitve preprečile morebitno slavje farmacevtov. V končnici so z nekaj sreče domačini uspeli dokončno streti odpor Krke in tekmo dobili s 31:27.

Izjave po tekmi:

Alem Toskić, trener RK Celje Pivovarna Laško: "To je zelo pomembna zmaga za nas. Vedeli smo, da je vsaka prva tekma zelo zahtevna. Nismo dovolili, da bi se zgodilo presenečenje. Prvi polčas smo odigrali resnično dobro, v nadaljevanju pa nekoliko popustili. Tistega kar se je dogajalo v drugem polčasu ne bom komentiral, saj gledam le na svojo ekipo. Pomembni sta dve točki in zdaj se osredotočamo na tekmo EHF Lige prvakov."

Mirko Skoko, trener MRK Krka: "Prvi polčas smo odigrali nekoliko slabše. Napravili smo veliko število tehničnih napak. Tudi realizacija napadov je bila slaba. Nismo se uspeli privaditi na sodniški kriterij. V drugem polčasu smo se nanj uspeli privaditi, v obrambi pa smo začeli igrati bolje. Celjanom smo se povsem približali, a napravili nekaj napak in Celje je s svojo kakovostjo uspelo to izkoristiti. Tudi tokrat smo dokazali, da lahko enakovredno igramo z vsemi najboljšimi ekipami v Sloveniji. Še vedno pa čakamo na prvo zmago proti Celju Pivovarni Laško, Gorenju ali Trimu. Proti Celju smo bili obakrat blizu in verjamem, da nam bo v prihodnje uspelo doseči to zmago."

Rokometaši Krke bodo prihodnji petek, 10. februarja, doma gostili ekipo RK Slovenj Gradec, Celjani pa se v naslednjem krogu odpravljajo v Ormož.

Statistika

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO: Belkaied (1 obramba), Gaberšek (14 obramb), Strmljan 5, Knez, Mazej 3, Cokan 1 (1), Marguč 4 (2), Antonijević, Ivanković 2, Janc 5, Muhović, Žabić 1, Mlakar 3, Vlah 5, Martinović 1, Suholežnik 1,

MRK KRKA: Rauh (1 obramba), Brajer, Blaževič (14 obramb), Bradeško 4, Avsec, Majstorović 2 (1), Grojzdek, Škrinjar, Knavs 6 (5), Vukić 4, Stanojević 4, Rašo 1, Lončar 2, Nosan, Kukman 4, Matko,
Sedemmetrovke: RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 4 (3), MRK KRKA 8 (6)

Izključitve: RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 16 minut, MRK KRKA 10 minut

Rdeči kartoni: RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 1, MRK KRKA 3