roka, dež Svet24.si

Nalivi bodo tako močni, da so izdali oranžno ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Šport Novo mesto

Krkaši po nizu devetih zaporednih zmag zaključujejo na 3. mestu

Piše: R.K.

Čas objave:
20.12.2021 07:27

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so v dvorani Marof odigrali zadnjo tekmo v letošnjem letu. Pred domačim občinstvom so gostili ekipo Rokometnega kluba Sevnica in se s pričakovano zmago poslovili od jesenskega dela tekmovanja v 1. B DRL. Krkaši so omenjeni del tekmovanja po devetih zaporednih zmagah zaključili na 3. mestu.

Tudi na zadnji tekmi so Novomeščani osvojili načrtovano zmago in z rezultatom 29:24 (19:13) suvereno premagali ekipo RK Sevnica. Izbranci trenerja Mirka Skoka so od prve do zadnje minute igrali resno in odgovorno ter postopoma višali svojo prednost. Že na polovici tekme so si priigrali šest golov prednosti, enak ritem pa so zadržali tudi v drugem polčasu in se na koncu veselili zaslužene zmage. Pri Novomeščanih je bil najuspešnejši Uroš Knavs z osmimi zadetki, prav toliko pa jih je za Sevničane zadel Luka Cigler.


Dino Rašo, MRK KRKA: “ Zmaga je ostala doma, to smo tudi pričakovali. Borili smo se in leto 2021 zaključili z zmago. Vsi smo veseli, sedaj pa zaslužen premor”.

Klemen Nunčič, RK Sevnica: “ Na Krko smo se kar dobro pripravili, kolikor smo se lahko, saj imamo kar nekaj težav z dvorano, ker nam prenavljajo parket, zato je bila ta tekma tudi odigrana v Novem mestu. Trudili smo se po najboljših močeh, saj smo vedeli, da gre za izvrstno ekipo, ki si želi z ekspresnim povratkom nazaj v prvo ligo, med elito. Žal nam ni šlo po načrtih, morda premalo moči in premalo zbranosti v napadu, na koncu pa zaslužena zmaga Krke”.

Statistika:
MRK KRKA: Rauh (3 obrambe), Nosan (1 obramba), Brajer (4 obrambe), Bradeško, Avsec 5, Majstorović 2, Grojzdek 1, Ernestl 2 (2), Knavs 8 (1), Klemenčič 4, Rašo, Lončar 2, Emeršič, Kukman 1, Windischer, Matko 4,
RK SEVNICA: Mlakar, Nunčič (10 obramb), Daks, Hajduk, Kroflič, Zorič 2, Petan, Koritnik 1, Pinterič, Mrgole 4 (3), Perko, Kozinc, Kovačič, Kovač, Vidmar 1, Mastnak 1, Cigler 8, Kuhar 2, Rohtek, Štarkl, Kolman, Fatić 1, Kozole 4 (1), Knez, Blatnik, Kralj,
Sedemmetrovke: MRK KRKA 7 (3), RK SEVNICA 6 (4)
Izključitve: MRK KRKA 6 minut, RK SEVNICA 8 minut

Tekmovanje v 1. B SRL se bo zavoljo bližnjega evropskega prvenstva na Madžarskem in Slovaškem nadaljevalo prihodnje leto. Novomeška ekipa bo uvodno tekmo spomladanskega dela odigrala 5. februarja, v gosteh pri ekipi RD Butan Plin Izola.