boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemska izključena iz finala Evrovizije 2024

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Šport Novo mesto

FOTO: Rokometaši Krke do nove domače zmage

Piše: STA/MRK Krka

Čas objave:
03.11.2018 20:27

Rokometaši Krke so v tekmi 8. kroga lige NLB premagali Dobovo s 35:28 (15:14).

* Dvorana Marof, gledalcev 200, sodnika: Turnšek in Čretnik (oba Celje).
* Krka: L. Rašo 5 (4), Bevec, Didovič 2, Okleščen 4, Pršina 4, Tomić, Irman 2, Jakše 4, Klemenčič, D. Rašo, Batagelj 1, Papež 9 (1), Kukman 2, Matko 1, Imperl, Florjančič 1.
* Dobova: Dular 2, Markušić 4 (2), Leben, Kučič 3, Polutnik, Humek, Bura 2, Majić 2, Jazbec, Zavodnik, Krnc 1, Šušnjara, Sintič 9 (2), Hotko 1, Novak 2.
* Sedemmetrovke: Krka 5 (5), Dobova 5 (4).
* Izključitve: Krka 10, Dobova 8 minut.
* Rdeč karton: Irman (51.).

Rokometaši Krke so se proti Dobovi vrnili v zmagovalne tirnice, po neuspehu proti Urbanscepe Loki v prejšnjem krogu so tokrat premagali Dobovo, ki je izgubila po dveh zaporednih zmagah.



Dobova je imela v uvodnih 18 minutah niti tekme v svojih rokah, vodila je tudi za tri gole, v 19. minuti pa so krkaši prvič povedli (9:8). Odpora gostov do konca prvega polčasa niso mogli streti, jim pa je to uspelo po 40. minuti. Do 48. minute so si priigrali prednost 29:21, prednost pa so do konca tekme znali zadržati.

Strelsko najbolj razpoložena sta bila Jernej Papež pri Krki in Marko Sintič pri Dobovi, oba sta dosegla po devet golov.

Krko v naslednjem krogu čaka gostovanje v Kopru, Dobova bo gostila Urbansape Loko. Obe tekmi bosta čez teden dni. Naslednja domača tekma pa bo v sredo, 14. novembra, ko varovance trenerja Mirka Skoka čaka zahteven nasprotnik. V Novo mesto prihaja ekipa Celja Pivovarne Laško.

Izjave po tekmi:
Jaka Jakše, MRK KRKA: » Tako, kot že nekaj tekem zapored, smo tudi danes tekmo začeli zelo medlo. V prvem delu smo po njihovem naletu le uspeli izenačiti in ga dobili z minimalno prednostjo. V nadaljevanju pa je bila ključ do zmage naša igra v obrambi, ki je bila po mojem mnenju na nivoju in le s tako igro smo uspeli pobegniti Dobovi in se na koncu veselili zelo pomembnega para točk«.
Marko Sintič, MRD Dobova: » Res je, da smo začeli tekmo izredno dobro in po odličnem polčasu nam je potem v nadaljevanju tekme Krka delala nemalo preglavic. Videlo se je, da so se na parket vrnili poškodovani igralci, kar je še dodatno motiviralo celotno ekipo, ki je tekmo v svoj prid spreobrnila v drugem delu, nam pa so žal za kaj več pošle moči«.