Možganska kap Svet24.si

Prebivalstvo se pospešeno stara, starejši pa so ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Šport Brdo pri Kranju

Katanec: Potrebujemo izkušene fante

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
06.11.2015 05:51

Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je danes na Brdu pri Kranju obelodanil seznam igralcev, na katere bo računal v dodatnih kvalifikacijah za uvrstitev na Euro 2016 proti Ukrajini. Spet je na seznamu izkušeni Mišo Brečko, vrnila sta se tudi Siniša Anđelković in Benjamin Verbič, v napadu pa tokrat ni Tima Matavža.

(Foto: nzs.si)
"Kar zadeva Miša, njega ni bilo na zadnjih dveh reprezentančnih akcijah. To pa sta zdaj tekmi, na katerih potrebujemo izkušene fante. Igramo dve tekmi v treh dneh in nam lahko pomaga. Druga dva pa brez posebnosti. Verbič se je pozdravil, naigral se ravno ni, ampak moram videti, v kakšnem stanju bo. Če bo fizično dobro pripravljen, ga bomo mogoče izkoristili na tekmah, če ne nam bo pa pomagal na treningih, kjer bomo poskusili simulirati igro Ukrajine in nam bo v tem smislu prav prišel," je na novinarski konferenci v idiličnem okolju novega nacionalnega nogometnega centra na Gorenjskem pojasnil Katanec.

Glede na formo v kvalifikacijah in izkušnje bo nepogrešljiv člen tudi napadalec Milivoje Novaković, ki je zaradi poškodbe izpustil zadnji del kvalifikacij. "Novaković bo nared," je prepričan Katanec in dodaja: "Ne bo pa igral le Novaković. Nihče ne bo igral sam. Tako mi kot Ukrajinci potrebujemo po 13, 14, 15 igralcev ... Oni imajo ob tem še dva kaznovana nogometaša, tako da imajo določene težave. Mi teh težav na srečo nimamo in upamo, da bo tako tudi za povratno tekmo."

Prva tekma dodatnih kvalifikacij bo 14. novembra v Lvovu, povratna pa tri dni pozneje v mariborskem Ljudskem vrtu.

Slovenija, ki se bo zbrala v ponedeljek na Brdu pri Kranju, je v dodatnih kvalifikacijah že igrala z Ukrajino, in sicer za preboj na Euro 2000. Takrat, leta 1999, so Slovenci na EP v Belgijo in na Nizozemsko napredovali s skupnim izidom 3:2.

Ob teh dveh tekmah so se Slovenci in Ukrajinci pomerili še v kvalifikacijah za EP 1996, v Kijevu je bilo 0:0, v Ljubljani pa 3:2 za Slovence.


Toda tiste tekme so preteklost. Katanec ima o zdajšnji ukrajinski generaciji visoko mnenje. "Gledal sem vse kvalifikacijske tekme, poudariti je treba, da so prejeli le štiri zadetke. So kompaktna, čvrsta, tehnično dovršena ekipa. Imajo tudi dva kluba v ligi prvakov, tako da so spoštovanja vredni," pravi Katanec.

Poudarja še, da se bodo morali nanje dobro pripraviti, a da nekaj pove tudi podatek, da niso dosegli zadetka proti Slovaški in Ukrajini. Izpostavil je še tekmečeva krilna igralca. "Jevgen Konopljanka in Andrej Jarmolenko sta 'huda', tako da bomo morali biti pravi, imeti srečo ..." še meni selektor, ki pa je po drugi strani pozitivno razpoložen.

"Če analiziram njih in nas, lahko povem, da sem optimist, ker smo mi na skoraj vseh tekmah dosegli gol, tudi proti Švici in Angliji. Nismo ga dosegli le proti Estoniji. Torej imamo tudi mi nekatere stvari, ki ne 'pašejo' tekmecem," je še povedal Katanec.

V dodatnih kvalifikacijah se bodo merile še Švedska in Danska, BiH in Irska ter Norveška in Madžarska.