oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Šport Brežice

Karate klub Brežice uspešno organiziral klubsko tekmovanje v katah

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.03.2016 20:59

V Karate klubu Brežice vsa leta zraven vseh rednih programov treninga ogromno vlagajo tudi v tekmovalne selekcije. Rezultati se kažejo na vsakem tekmovanju posebej, saj tekmovalci posegajo po najvi&scaron;jih stopničkah na karate tekmovanjih doma in v tujini in se zato klub uvr&scaron;ča v sam vrh slovenskega karateja.<br />

Skoraj vsako leto dosežejo zgodovinski mejnik na področju tekmovalnih uspehov, kar le poveča motivacijo za nadaljnje delo na tem področju. Lansko leto so končali na zgodovinskem 4.mestu med vsemi karate klubi v Sloveniji.

Z vadbo vseh skupin kluba v prostorih telovadnice ETRŠ Brežice imajo vrhunske pogoje za treniranje, saj je delo v klubu lahko še bolj razdeljeno na manjše skupine v katerih se vadijo specifične prvine karateja (kate ali borbe) in možnosti za napredek vadečih so zato izjemno povečane. Tudi vsi klubski trenerji se nenehno izobražujejo na licenčnih seminarjih v Sloveniji ter na Japonskem ter s tem prinašajo raznovrstne metode treningov in znanja v klub.

V sklopu rednega treninga so organizirali klubsko tekmovanje v katah za leto 2016. Člani in članice kluba so bili razdeljeni v skupine po stopnji znanja (barva pasu) in po spolu, trenerji pa so opravljali delo sodnikov. Vsi nastopajoči so prikazali ogromno znanja, napredek in veselje do karateja in pokazalo se je kar nekaj morebitnih bodočih prvakov, ki bojo nadaljevali in širili ime našega kluba, občine in države na mednarodno področje.

Velja izpostaviti naslednje zmagovalce posameznih kategorij: Nives Zlobko, Hana Okanović, Luka Cicvarić, Filip Zlobko, Daniel Semenič, Maja Lakner, Sara Marija Lavrič, David Matija Lavrič in Nika Omerzo. Tudi vsi ostali nastopajoči so si prislužili ogromen aplavz za pogum, prikazano znanje ter tovarištvo ob navijanju in s tem dokazali, da ni vse v tekmovalnosti temveč človeka izoblikujejo tudi druge vrednote, ki se jih skozi karate in življenje učijo vsi vadeči.