Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Šport Motovun

Jure Golčer tretji na Motovunu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.03.2016 18:51

Po drugi etapi dirke Istrian Spring trophy je prišlo do spremembe na vrhu. Kraljevsko etapo med Vrsarjem in Motovunom je zaznamoval skupinski padec le tri km pred ciljem v katerem je bilo udeleženih preko sto kolesarjev in močno premešal vrstni red. Novi vodilni je sedaj Nizozemec Martijn Tusveld , ki je zmagal etapo pred Belgijcem Oliverjem Pardini in Juretom Golčerjem iz Adria Mobil.


Danes so bil kolesarji bolj razpoloženi kot včeraj saj so ves dan napadali. Kljub vsemu je omembe vreden pobeg uspel le Domnu Novaku iz Adrie Mobil in Švicarju Patricu Schellingu. Pobegnila sta pred vzponom na Lupoglav in si v Buzetu privozila slabe dve minuti prednosti. Glavnina ju je ujela šele dober kilometre pred ciljem. Dirko je najbolj zaznamoval skupinski padec tri km pred ciljem. Na cesti so obležali številni favoriti med kateri je bil tudi Radoslav Rogina in vodilni na dirki in dvakratni zmagovalec Markus Eibegger. Priložnost za zmago se je tako ponudila Nizozemcu Martjinu Tusveldu. Odličen tretji je bil Jure Golčer, ki je sedaj peti v skupnem seštevku. Po dirki je dejal: »Etapa je bila zelo nervozna, zelo dolgo se ni izoblikoval pravi pobeg. Tako je bilo tudi pod zaključnim vzponom, saj je bila zaradi vetra v hrbet hitrost vseskozi okoli 60 km/h. Prišlo je tudi do večjega padca, v katerega pa na srečo zaradi pomoči klubskih kolegov nisem bil udeležen. V samem zaključku vzpona na Motovun mi je zmanjkalo malo moči za zmago, ampak sem s tretjim mestom tudi zadovoljen«.
Radoslav Rogina kljub padcu ni bil preveč razočaran: »Zapeli so kar dosti spredaj. V grupi pri hitrosti 60 na uro se to zgodi in se je težko izogniti padcu. Sam sem srečen, da sem cel. To je problem velike skupine in vsi bi radi bili spredaj čeprav jih 90% itak nima kaj iskat na klanec, ampak si vsi želijo biti spredaj«
Jutri etapa ni pretirano zahtevna zato ni pričakovati sprememb na vrhu.