sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Šport Ljubljana

Isakovičeva bo vodila navijače v Riu 2016

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.02.2016 05:37

Olimpijska podprvakinja iz Pekinga 2008 plavalka Sara Isaković bo vodja "olimpijskega navijaškega letala" za Rio de Janeiro 2016, ki ga Olimpijski komite Slovenije s sponzorji že tretjič zaporedoma pošilja na igre, na spletnih straneh poroča OKS.

"Z njim želimo omogočiti navijačem, da spodbujajo slovenske športnike na olimpijskih igrah v živo in jim s tem pomagajo priti do še boljših rezultatov. Rio de Janeiro je v primerjavi s preteklimi igrami, Londonom 2012 in Sočijem 2014, mnogo bolj oddaljen od Slovenije, zato bo imel vsak slovenski glas na tekmovališčih še večjo vrednost," izpostavljajo na OKS.

Navijače bo v Rio od 6. do 12. avgusta 2016 kot vodja navijaške skupine popeljala Isakovićeva, evropska prvakinja na 200 m prosto v letu 2008, ki je nastopila tudi na olimpijskih igrah leta 2004 v Atenah, nazadnje pa leta 2012 v Londonu. Prav v letu 2012 je poskrbela za enega največjih uspehov slovenskega plavanja, ko je v družbi Anje Klinar, Urše Bežan in Mojce Sagmeister priborila Sloveniji bronasto medaljo v štafeti na 4 x 200 m prosto.


Isakovićeva bo svoje izkušnje s poletnih olimpijskih iger bo z navijači delila tudi v Riu, kjer jim bo predstavila življenje vrhunske športnice in jih motivirala, da bodo v Riu najglasnejši navijači. "Zdaj je tudi uradno. Presrečna sem, da grem kot vodja navijačev v Rio! Res komaj čakam!!! Prepričana sem, da bo cela skupina, z mano na čelu, poskrbela za nepozabno vzdušje in da bomo vložili vsak kanček energije v glasno navijanje za nase športnike. Tokrat bom lahko čisto sproščena, in uživala v olimpijskem duhu, se spominjala ter delila zgodbice svojih treh olimpijad in medalje v Pekingu. V Južni Ameriki še nisem bila, tako da se še posebej veselim ogleda turističnih znamenitosti," pa je za STA povedala zapisala 27-letna Isakovićeva, ki namerava še pred igrami dokončati tudi magisterij.

Slovenci imajo v Riu rezervirane karte za ogled tekmovanj v košarki, tenisu, kajaku na divjih vodah in judu. Poleg tega bodo organizirani ogledi turističnih znamenitosti, skupaj s Saro Isaković pa bo pripravljen tudi dodaten spremljevalni program, s katerim bomo navijačem pričarali prav posebno olimpijsko vzdušje.