franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Šport Cortina d'Ampezzo

Ilka Štuhec srebrna v Cortini d'Ampezzo!

Piše: R.K./STA

Čas objave:
18.01.2019 12:44

Razburljiv vikend s tremi tekmami za najboljše smučarke sveta v Cortini d'Ampezzo v italijanskih Dolomitih, je povratnica po poškodbi Ilka Štuhec začela z odličnim drugim mestom.

Na sloviti progi Olympia della Toffane v Cortini d'Ampezzo je bila najhitrejša Avstrijka Ramona Siebenhofer. Štuhčeva je za Avstrijko na vrhu zaostala štiri desetinke za drugo mesto. Tretja je bila Avstrijka Stephanie Venier, ki je bila šest stotink počasnejša od Slovenke.

Ilka Štuhec je po dveh letih spet stopila na prizorišču Olympia delle Tofane, kjer je januarja 2017 zmagala na superveleslalomu in bila tretja na smuku. S petimi osvojenimi zmagami najuspešnejša slovenska smukačica v kraljevski disciplini je 18. in 19. decembra v Val Gardeni znova pokazala, zakaj je v sezoni 2016/17 postala svetovna smukaška prvakinja in osvojila mali kristalni globus v tej disciplini. Na moški progi Saslong je Štuhčeva pometla s konkurenco tako na smuku kot tudi na superveleslalomu ter se je kot prva po norveškem asu Akslu Lundu Svindalu veselila dvojčka zmag v Val Gardeni.

Tekmovalni premor po velikem zmagoslavju je bil dolg en mesec, saj se je vmešala narava, zaradi preveč snega je po novem letu odpadlo tekmovanje v St. Antonu. V Cortini bosta tako ta vikend dva smuka in še superveleslalom, na vseh treh tekmah pa je prva favoritinja Štuhčeva, kar jih priznavajo tudi konkurentke.


Štuhčeva ima na svojem seznamu devet zmag, od tega pet smukaških, s čimer je med še aktivnimi smučarkami, tekmicami v svetovnem pokalu, tretja najboljša, od Slovenke sta uspešnejši le Švicarka Lara Gut-Behrami s sedmimi smukaškimi zmagami in povratnica po poškodbi Američanka Lindsey Vonn (43). Obe sta bili danes na startu. Vonnova je v Cortini, kjer je doslej osvojila ducat zmag in zbrala 20 uvrstitev na stopničke, prvič tekmovala v tej zimi.