oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

fdv, palestina, podpora, protest Svet24.si

Študenti FDV še vedno vztrajajo s protestom

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Je Pečnik načrtno zapeljal ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Šport Lenzerheide

Ilka odpeljala z odliko, Trebanjka poškodovana

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
12.03.2016 10:23

Avstrijka Cornelia Hütter je zmagovalka predzadnjega superveleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark v švicarskem Lenzerheideju. Odlično je nastopila slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec, ki je s sedmim mestom ter prvo letošnjo uvrstitvijo v najboljšo deseterico vpisala svoj najboljši izid v sezoni.

Foto: Gepa

Na drugo mesto se je pognala domačinka Fabienne Suter, ki je preprečila dvojno avstrijsko zmagoslavje. Od Hütterjeve je bila počasnejša le za desetinko sekunde, Avstrijko Tamaro Tippler pa je potisnila na tretje mesto (+0,35).

Petindvajsetletna Mariborčanka Štuhecova prav ob koncu sezone kaže najboljše predstave. Tako visoko še ni bila v tej sezoni, pred tem je bila najvišja 11. To je njen drugi najboljši superveleslalomski izid v svetovnem pokalu, po četrtem mestu na superveleslalomu 30. novembra 2013 v Beaver Creeku.

Štajerka je nastopila s startno število osem in izkoristila dobro izhodišče. Ob prihodu v cilj je z naskokom 69 stotink sekunde prevzela vodstvo. Prva, ki je prehitela Slovenko, je bila Italijanka Johanna Schnarf s številko 10, ki je bila za 11 stotink sekunde hitrejša. Italijansko-slovensko vodstvo se je ohranilo vse do nastopa elitne superveleslalomske sedmerice ter nastopa Avstrijke Tamare Tippler. Pred Štuhčevo sta se uvrstili še Tina Weirather iz Liechtensteina (+0,42) in Švicarka Lara Gut (+0,58).

Malce manj je bila s svojim nastopom zadovoljna Maruša Ferk, ki je za Hütterjevo zaostala za 2 sekundi in 79 stotink. Osvojila je 42. mesto. Vanja Brodnik je z roko zajela količek in odstopila. Po nastopu so jo takoj prepeljali v bolnišnico, kjer bodo pregledi pokazali, za kako hudo poškodbo rame gre.

V nedeljo bo na tem prizorišču še alpska kombinacija.