Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Šport Polzela/Novo mesto

Hopsi premagali Krko

Piše: STA

Čas objave:
18.04.2019 06:45

Košarkarji Hopsov Polzele so na včerajšnji tekmi 8. kroga lige Nova KBM za prvaka premagali novomeško Krko z 82:81 (19:17, 48:38, 66:58).

Polzeljani so dosegli četrto zmago v ligi za prvaka, potem ko so v izjemno dramatični končnici ukanili tekmece iz dolenjske prestolnice, odločilne točke pa je prispeval Milojko Vasilić.

Večji del tekme so bili v prednosti domači košarkarji, v končnici tekme pa so Novomeščani pošteno zapretili in imeli celo priložnost za zmago. A tekma se ni razpletla po njihovih željah. Slabo poldrugo minuto pred koncem so po košu Daliborja Đapa povedli z 81:79, minuto in sedem sekund pred koncem pa je Vasilić zadel met za tri točke in domače košarkarje povedel v vodstvo z 82:81.


Gosti v zadnji minuti niso uprizorili preobrata, čeravno so imeli priložnost za to, zadnji met Đape za tri točke pet sekund pred koncem pa ni bil natančen.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Donovon Matthew Jack z 19 točkami, Austin James Burgett je prispeval 15 točk. V novomeški zasedbi je učinkovito predstavo prikazal nekdanji slovenski reprezentant Jure Balažič, ki je dosegel 28 točk.

Zasedba s Polzele bo v naslednjem krogu gostovala pri ljubljanski Petrol Olimpiji, novomeška pa bo gostila Rogaško. Obe tekmi bosta v soboto, 20. aprila.