sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Ali Julija nosi lasuljo?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Šport MB

Hip Hop plesalci Lukca na pokalnem turnirju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.03.2013 12:44

Minuli konec tedna je v Mariboru potekal 5. pokalni turnir v modernih tekmovalnih plesih. Tokrat so se na tekmovanju pomerili plesalci v hip hopu in streetu.

Tekmovanja se je udeležilo tudi 17 plesalcev iz Plesnega kluba Lukec iz Krškega. Na tekmovanju smo lahko videli izredno množično ter tudi precej kvalitetno tekmovanje v večini hip hop disciplin v vseh starostnih kategorijah.

V soboto so se pomerili otroci in mladinci. Med najmlajšimi smo imeli eno predstavnico. V kategoriji hip hop solo ženske otroci je 18. mesto dosegla Eva Krošelj. V mladinski kategoriji je plesalo 9 plesalcev in najboljši rezultate je dosegel Mark Gerjevič, ki je v kategoriji hip hop solo moški mladinci osvojil odlično 5. mesto. V kategoriji hip hop pari mladinci sta Mark Gerjevič in Jasna Preskar med 39. pari osvojila 11. mesto. Med mladinskimi hip hop malimi skupinami pa je skupina Red Crew v sestavi Eva Krošelj, Alja Kolman, Maja Koretič, Sara Denžič, Viktorija Jeras In Nadina Kosinac osvojila 16. mesto.

V nedeljo so se pomerili še člani. Zjutraj je potekalo tekmovanje v street disciplinah in v kategoriji street solo ženske članice je Patrcija Štrbuncl Jalovec osvojila 10. mesto. Med street pari člani so tekmovale Kaja Cizelj in Sara Štrin ter s točk Frizerki dosegle 7. mesto. V isti kategoriji so tekmovale tudi Agata Stane in Katja Vogrin ter s točko Palčka muzikalčka osvojile 9. mesto. Popoldne je potekalo še tekmovanje v hip hopu za člane. v Kategoriji hip hop solo ženske člani je tekmovalo kar pet tekmovalk PK Lukec in dosegle so naslednje rezultate: Patricija Štrbuncl Jalovec 19. mesto, Kaja Cizelj 23. mesto, Rupar Tjaša 31. mesto, Špela Švab 32. mesto in Planinc Nina 35. mesto. Na koncu tekmovalnega dne je nastopila še hip hop mala skupina FRESH SHOT v sestavi: Kaja Cizelj, Tjaša Rupar, Nina Planinc, Teja Volčanjk, Patricija Štrbuncl Jalovec, Jasna Preskar in Mark Gerjveič. Osvojili so odlično 6. mesto in se uvrstili na državno prvenstvo, ki bo v mesecu maju. Vodstvo kluba čestita vsem plesalcem za osvojene rezultate. Prav tako gredo čestitke vsem trenerjem: Agate Stane (hip hop otroci in mladinci), Uroš Jordan (hip hop mladinci in člani) in Miha Poznič (street člani).

Pred tekmovalci v modernih tekmovalnih plesih sta še dva pokalna turnirja v aprilu ter državno prvenstvo v maju. Kar nekaj solistov in parov PK Lukec v kategorijah step, hip hop in street je bojih za najvišja mesta v skupini pokalni razvrstitvi, ki prinaša možnost udeležbe na mednarodnih tekmovanjih.